Οικονομία

16 Δεκεμβρίου 2019 18:32

Χατζηδάκης: προτεραιότητα η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ

Διάβασέ μου το...

Η απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στους ισχυρισμούς της Άγκυρας, για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed.

Χατζηδάκης: προτεραιότητα η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ
-

Απάντηση στους ισχυρισμούς της Τουρκίας και του Ερτογάν ότι ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed χρειάζεται την έγκρισή του, έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Είναι σταθερή η δέσμευση Ελλάδας και Ισραήλ ότι θα προχωρήσει», είπε και επεσήμανε πως «ο κ. Ερντογάν έχει τη δική του αντίληψη. Αλλά έχουμε και εμείς τη δική μας». Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμανε ακόμη, ότι είναι σταθερή η δέσμευση της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ η ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ των 3 χωρών και διαβεβαίωσε πως «η άρση της απομόνωσης της Κύπρου στο επίπεδο της ηλεκτρικής ενέργειας είναι για εμάς προτεραιότητα».

Στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2020, ο κ. Χατζηδάκης παρουσιάζοντας τις σημαντικότερες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε πως προχωρά η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 49%, «αλλά με ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας ώστε να προσελκύσουμε όχι μόνο θεσμικούς αλλά και στρατηγικού χαρακτήρα επενδυτές: αυτό είναι μια ταμειακή ένεση για τη ΔΕΗ αλλά και, ένας εκσυγχρονισμός του ίδιου του ΔΕΔΔΗΕ».

Αναφερόμενος στον εταιρικό μετασχηματισμό της ΔΕΗ, είπε πως «θα πάψει να είναι μια εταιρεία που ζητάει από τους καταναλωτές να βάζουν κάθε τρεις και λίγο το χέρι στην τσέπη. Παράλληλα, όπως είπε, εντός του 2020 ιδιωτικοποιείται περαιτέρω ο ΑΔΜΗΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ