Πολιτική

17 Δεκεμβρίου 2019 11:52 Τελευταία ενημέρωση : 17 Δεκεμβρίου 2019 20:49

Στεφανής: Δεν με αγγίζουν η λάσπη και οι αθλιότητες

Διάβασέ μου το...

Απάντηση του Υφ. Άμυνας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τους τίτλους σπουδών του Αλκιβιάδη Στεφανή. Κόντρα Μαξίμου-Κουμουνδούρου.

Στεφανής: Δεν με αγγίζουν η λάσπη και οι αθλιότητες
-

Απάντηση σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που αμφισβητεί τα πτυχία του έδωσε με ανακοίνωσή του και φωτογραφίες ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο υφυπουργός Άμυνας περιγράφει τις σπουδές του, παρουσιάζοντας και εικόνες των πτυχίων του. Θέση για το θέμα πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση. 

«Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την Πατρίδα μας θέματα. Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου. Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο.

Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος  της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού», καταλήγει η ανακοίνωση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Αλκιβιάδης Στεφανής - πτυχία - 1

Αλκιβιάδης Στεφανής - πτυχία - 2

Αλκιβιάδης Στεφανής - πτυχία - 3

Αλκιβιάδης Στεφανής - πτυχία - 3

Αλκιβιάδης Στεφανής - πτυχία - 3

Αλκιβιάδης Στεφανής - ηθικές αμοιβές - 4

Πτυχίο - Αλκιβιάδης Στεφανής

Πέτσας: Ανήθικη επίθεση στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας

«Είδαμε σήμερα μία ανήθικη επίθεση στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Επίθεση σε ποιον; Σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί 4 δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο. Σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε Αρχηγός ΓΕΣ. Τοποθετήθηκε μάλιστα σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων.

Επίθεση γιατί; Για να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα; Για να υπονομευθεί το έργο που έχουμε αναλάβει, κατ’ απαίτηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα; Μάταιος κόπος. Με την Ελλάδα ενωμένη, η Κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία των Ελλήνων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

ΕΦΣΥΝ: Κάθε απάντηση από την κυβέρνηση ή τον κ.Στεφανή θα ήταν χρήσιμη

Σειρά ερωτημάτων που προέκυψαν από το ρεπορτάζ της ως προς τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών είχε θέσει προηγουμένως η «Εφημερίδα των Συντακτών», παραλληλίζοντας την περίπτωση του υφυπουργού Άμυνας με εκείνη του τέως υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη.

Το δημοσίευμα επικαλείτο επιπλέον, το βιογραφικό του υφυπουργού όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας. Απόσπασμα από το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών «3+1 ερωτήματα για τον κ.Στεφανή»  «Από το 2000 έως το 2002 υπηρέτησε ως υπασπιστής Στρατού Ξηράς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, θέση από την οποία απέκτησε εμπειρία στρατιωτικής διπλωματίας. Την περίοδο αυτή ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Διαχείριση κρίσεων» (MBA in Crisis Response Operations)-χωρίς να σημειώνεται πού έκανε τις σπουδές. Λίγο πιο κάτω αναφέρει: « Το 2008 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ (National Defense University NDU) στην Ουάσιγκτον και αποφοίτησε ως διακεκριμένος απόφοιτης αποκτώντας MBA στις [Στρατηγικές Ασφαλείας». Την ίδια ώρα, στην ιστότοπο της ελληνικής κυβέρνησης, στο αντίστοιχο βιογραφικό του υφυπουργού το πρώτο MBA που φέρεται ότι κατέχει, έχει απαλειφθεί.

Μοιραία αναζητήσαμε και άλλο βιογραφικό του κ. Στεφανής και βρήκαμε αυτό που είναι αναρτημένο στη Διπλωματική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο αναφέρεται ότι είναι κάτοχος 2 MBAχωρίς και εδώ να αναφέρεται από πού απέκτησε το πρώτο του μάστερ. Εδώ όμως, ως δεύτερο MBA δεν αναγράφεται το  «Στρατηγικές Ασφαλείας», αλλά το National Security Strategy, που μεταφράζεται σε «Στρατηγικές Εθνικής Ασφάλειας». Μικρή η διαφορά θα μπ ορούσε να σκεφτεί κανείς, αλλά δεν είναι», αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Από ποιο πανεπιστήμιο πήρε το πρώτο του MBA – «Διαχείριση κρίσεων» (MBA in Crisis Response Operations) ο κ. Στεφανής; Ποιο ήταν το αντικείμενο του δεύτερου μεταπτυχιακού του που φέρεται να απέκτησε στις ΗΠΑ; «Στρατηγικές Ασφαλείας» (όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΘΑ) ή «Στρατηγική Εθνικής Ασφαλείας» (όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του στη Διπλωματική Υπηρεσία της ΕΕ); Επίσης τι είδους τίτλο απέκτησε εκεί; MBA, MASc M.A ή ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης; Έχει αναγνωρίσει στον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) τα μεταπτυχιακά που φέρεται πως κατέχει ώστε να είναι σύννομα με την ελληνική νομοθεσία; Έχουν παίξει αυτά τα μεταπτυχιακά ρόσο στην ανέλιξή του στις Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι; Τα εν λόγω μεταπτυχιακά έπαιξαν ρόλο στο να αναλάβει υπέρμετρες εξουσίες στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού ο κ. Στεφανής;.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στεφανής «βάφτισε» MBA ένα απλό σεμινάριο

Απαντώντας στον Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Στέλιο Πέτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει «η κυβέρνηση της fake αριστείας ξαναχτύπησε. Ο κ. Διαματάρης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή στα πλαστά βιογραφικά. Ο υφυπουργός κ. Στεφανής επιμένει να ισχυρίζεται ψευδώς πως έχει δύο MBA, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, από τα έγγραφα που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα σήμερα, προκύπτει τελικά πως «βάφτισε» MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science. Μιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον κ. Στεφανή, όπως είχε κάνει άλλωστε και με τον κ. Διαματάρη για να αποπεμφθεί τελικά μετά από δύο μέρες, ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Πόση fake αριστεία θα αντέξει στην κυβέρνησή του;»

Κυβερνητικοί κύκλοι: τους τίτλους του Στεφανή θα τους ζήλευαν οι περισσότεροι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι «ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει αποδείξει την αριστεία του υπηρετώντας 40 χρόνια την πατρίδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε για Αρχηγό του ΓΕΣ. Με τα ίδια πτυχία. Τους τίτλους σπουδών θα ζήλευε η πλειονοτητα των υπουργών του κ. Τσίπρα. Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον θα φυλάσσονται. Και ο κ. Στεφανης θα παίξει σημαντικό ρόλο στη φύλαξη τους. Αλλά από αυτούς που έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και θέλουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης επιβραβεύει την απάτη και τα πλαστά βιογραφικά

Απαντώντας στους κυβερνητικούς κύκλους, η Κουμουνδούρου ανέφερε σε ανακοίνωσή της «Ο κ. Πέτσας και οι «κύκλοι» του διεκδικούν με αξιώσεις το ρεκόρ του εκπροσώπου που καλύπτει υπουργούς με πλαστά βιογραφικά πιο γρήγορα από τη σκιά του. Πριν λίγες μέρες για τον κ. Διαματάρη έκανε λόγο για «παρερμηνεία», για να αποπεμφθεί τελικά δύο μέρες μετά. Σήμερα, για τον κ. Στεφανή δεν λέει κουβέντα για το απλό σεμινάριο που «βάφτισε» MBA στο βιογραφικό του και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Το πρόβλημα δεν είναι αν ο κ. Διαματάρης ή ο κ. Στεφανής έχουν πτυχία. Το πρόβλημα είναι το ψέμα και η εξαπάτηση που έχει γίνει η δεύτερη φύση της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Και εν τέλει, το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που επιβραβεύει την απάτη και τα πλαστά βιογραφικά».