Πολιτική

30 Δεκεμβρίου 2019 22:14

Καραμανλής από Μαλακάσα: ζητούμε την κατανόηση των οδηγών

Διάβασέ μου το...

Ο Υπ. Μεταφορών επισκέφθηκε το "κέντρο" της Νέας Οδού και είχε σύσκεψη για την κατάσταση στην Εθνική Οδό, η οποία είχε κλείσει για ώρες.

Καραμανλής από Μαλακάσα: ζητούμε την κατανόηση των οδηγών
-

Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής από την Μαλακάσα όπου είχαν ακινητοποιηθεί τα οχήματα λόγω της κακοκαιρίας και κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Νέας Οδού στις Αφίδνες.

«Μαζί με τον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, έχουμε συνεχή συνεργασία με τους υπεύθυνους της Νέας Οδού, τον αστυνομικό διευθυντή Βοιωτίας, κ. Αναστάσιο Βρούβα και τον αστυνομικό διευθυντή της Τροχαίας Αττικής, κ. Σπυρίδωνα Λάσκο, για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της κυκλοφορίας» δήλωσε ο κ.Καραμανλής.

«Η κατάσταση είναι ακόμα πολύ δύσκολη, αλλά αυτή τη στιγμή ο δρόμος είναι ανοιχτός και στα δυο ρεύματα. Συνεννοήθηκα, με τη Νέα Οδό, η διέλευση από τα διόδια να είναι ελεύθερη, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 

Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών και οπωσδήποτε να μην ξεκινούν καν, χωρίς να έχουν τοποθετήσει αλυσίδες στα οχήματά τους, γιατί έτσι επιβαρύνουν την κατάσταση και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους. Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα» υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.


"Πυρά" από την αντιπολίτευση

Σε δήλωση του εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας το κλείσιμο της εθνικής οδού, αναφέρει «να ένας ακόμη ορισμός του επιτελικού κράτους που δήθεν ιδρύθηκε επί κ. Μητσοτάκη. Επιτελικό λοιπόν είναι το κράτος που κατά τη διάρκεια μιας χιονόπτωσης-εδώ και μέρες προβλεπόμενης από την ΕΜΥ- δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτή ούτε τη μεγαλύτερη εθνική οδό της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρξε σοβαρό τροχαίο συμβάν όπως άλλοτε. Καλή ξεκούραση κ. Μητσοτάκη. Καλές χειμερινές διακοπές».

Σε ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται «το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ εν δράσει! Με το πρώτο χιόνι αποκόπτεται η κυκλοφορία στην  βασική εθνική αρτηρία Αθηνών-Λαμίας στα δύο ρεύματα. Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς ενημέρωση των πολιτών, χωρίς εναλλακτικές οδούς και διαδρομές. Ξαναζούμε τη γνωστή μετάθεση ευθυνών από τον έναν κυβερνητικό παράγοντα στον άλλο και τελικά την αποποίηση της ευθύνης απ' όλους: Ο παραχωρησιούχιος, η Νέα Οδός, που είχε ευθύνη να λάβει μέτρα στην εθνική οδό, αναλόγως των καιρικών φαινομένων να αιτιάται το υπουργείο μεταφορών, το υπουργείο την τροχιά, η τροχαία την Περιφέρεια, κοκ. Επιτέλους ας σοβαρευτούν στην κυβέρνηση. Ας καταλήξουν, επιτέλους, ποιος έχει την ευθύνη για να κρατάει τις εθνικές αρτηρίες ανοιχτές κι ας αφήσουν τις εξεζητημένες λύσεις της επικοινωνίας κράτους-πολιτών για αργότερα. Και θέλουμε μια εξήγηση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο οποίος μόλις προχθές ανακοίνωνε ότι το αναβαθμισμένο «112» θα ενημερώνει έγκαιρα τους πολίτες την 1η Ιανουαρίου το νέου έτους. Διότι, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, η πραγματικότητα τον διέψευσε. Ή μήπως θέλουν να πιστέψουμε ότι μέσα στο επόμενο 24ωρο θα λυθούν τα προβλήματα ανεπάρκειας της κυβέρνησης και του απόλυτου ελλείμματος συντονισμού;».

Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της αναφέρει «η Νέα Δημοκρατία και ο μηχανισμός της δεν ήταν αυτή που έλεγε ότι είναι πανέτοιμη για τη "Ζηνοβία"; Το επιτελικό κράτος δε λειτούργησε; Μάλλον ήταν έτοιμοι για την "ουτοπία" τους και όχι για την "Ζηνοβία"! Μαζί με τον κύριο Μητσοτάκη, διακοπές κάνουν και όλοι οι Υπουργοί τελικά!».