Καιρός

13 Ιανουαρίου 2020 06:04

Καιρός: χιόνια και βροχοπτώσεις τη Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας; Πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού.

-

Τοπικές βροχές αναμένονται τη Δευτέρα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Ιόνιο. Παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη δεν αλλάζει το σκηνικό του καιρού. Συγκεκριμένα, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ βαθμιαία θα υπάρξει βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στο Ιόνιο όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και στις Σποράδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο νότιο Ιόνιο και σταδιακά στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ