Οικονομία

15 Ιανουαρίου 2020 12:48 Τελευταία ενημέρωση : 15 Ιανουαρίου 2020 21:32

Μητσοτάκης: Μπαίνουν τα θεμέλια για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον τουρισμό

Διάβασέ μου το...

Με τον Υπουργό Τουρισμού ξεκίνησε ο κύκλος αξιολόγησης του υπουργικού έργου από τον Πρωθυπουργό.

Μητσοτάκης: Μπαίνουν τα θεμέλια για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον τουρισμό

Τον κύκλο των συναντήσεων με την ηγεσία κάθε υπουργείου προς αξιολόγηση του έργου του, άνοιξε ο πρωθυπουργός που δέχθηκε στις 11:30 στο Μαξίμου τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα και τον γενικό γραμματέα Τουριστικής πολιτικής και Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Λούλη.

Στην αρχή της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι πρόκειται για τον δεύτερο γύρο συναντήσεων στο πλαίσιο της εξάμηνης αξιολόγησης. «Κάναμε καλή δουλειά στο δεύτερο εξάμηνο και αυτό πιστοποιείται από τα έσοδα. Αντιμετωπίστηκε το ζήτημα ‘Thomas Cook’ και τώρα θα συζητηθεί ο προγραμματισμός δράσεων για το 2020 και θα μπουν τα θεμέλια διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ - ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΛΗΣ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι έγινε σημαντική δουλειά στο υπουργείο του και όπως είπε το επιτελικό κράτος θα δώσει επωφελή αποτελέσματα, αφού πρόκειται για την πρώτη μεγάλη παρέμβαση η οποία βοηθά τα υπουργεία που στηρίζονται στον συντονισμό.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ - ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΛΗΣ

Νοτοπούλου: "Κυβέρνηση Τουριστών"

Σε ανακοίνωση της, η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρει, "Μπορεί ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο Υπουργός Τουρισμού να αξιολογούν θετικά το πρώτο εξάμηνο στο Υπουργείο Τουρισμού, η πραγματικότητα ωστόσο τους διαψεύδει. Χαιρόμαστε που αναγνωρίζουν την αύξηση εσόδων, αποτέλεσμα συστηματικής προεργασίας και προγραμματισμού που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Είναι προφανές πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί από την ΝΔ ξαφνικά μέσα σε λίγες εβδομάδες θερινής τουριστικής σεζόν. Θα περίμενε κανείς σήμερα να ακούσει το στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό εντός εξαμήνου. Αυτό είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Τουρισμού τον περασμένο Ιούλιο. Το εξάμηνο πέρασε, αλλά σχέδιο δεν είδαμε. Αντιθέτως, είδαμε μόνο ακόμη μια διατύπωση των ίδιων ακριβώς εξαγγελιών.

Η ανακοίνωση μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού περιέχει αοριστολογίες και καμία αναφορά σε ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών. Προφανώς για την ΝΔ προορισμός είναι μόνο η Σαντορίνη. Θα περίμενε κανείς, έστω σήμερα να ακουστεί μια συγνώμη για το φιάσκο της Σαμοθράκης και ένα πλήρες σχέδιο για την στήριξη του νησιού την επόμενη τουριστική σεζόν. Αντιθέτως, εν μέσω λάθος χειρισμών σε κρίσιμες καταστάσεις όπως του πρωτοφανούς δεκαήμερου αποκλεισμού της Σαμοθράκης και όσων ακολούθησαν της πτώχευσης της Thomas Cook, επιχειρούν να καρπωθούν ως δική τους, την συνεχιζόμενη και το 2019 επιτυχία του τουρισμού, που είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος της χώρας. Από τον θεματικό Τουρισμό και τις αεροπορικές συνδέσεις, μέχρι το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την αδειοδότηση των μαρίνων. Φυσικά όπως είχαμε προβλέψει κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Βουλή δεν έγινε καμία αναφορά σε ίδρυση Πανεπιστημίου Τουρισμού όπως είχε εξαγγείλει ο κ. Θεοχάρης. Περιορίζονται λοιπόν στα εγκαίνια που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ στις σχολές Ξεναγών που η ίδια είχε απαξιώσει και άνοιξε μετά από χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ . Η σημερινή αντιμετώπιση για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κατάρρευσης της Thomas Cook αποδεικνύουν όχι μόνο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης αλλά και την απόφασή τους να κάνουν το μαύρο άσπρο. Ο ελληνικός τουρισμός, η «βαριά» μας βιομηχανία που στήριξε καθοριστικά την ελληνική οικονομία στα δύσκολα χρόνια της κρίσης αξίζει ειλικρινές ενδιαφέρον και σοβαρό σχεδιασμό. Η αξιολόγηση του κ. Θεοχάρη από τον κ. Μητσοτάκη αντιστοιχεί στο ρητό του λαού μας: «ρώτα και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη». Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη αξιολόγηση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το Υπουργείο Τουρισμού, αν κρίνουμε από τον χρόνο διακοπών τους τους 6 μήνες διακυβέρνησης. Κυβέρνηση τουριστών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ