Τεχνολογία - Επιστήμη

25 Ιανουαρίου 2020 15:51

Η Ιταλία απειλεί με πρόστιμο το Facebook

Text to Speech

Για ποιο λόγο οι ιταλικές αρχές εγκαλούν το Facebook και τι απαντούν οι ιθύνοντες του κοινωνικού δικτύου.

Η Ιταλία απειλεί με πρόστιμο το Facebook

Να επιβάλουν πρόστιμο στο Facebook απειλούν οι ιταλικές αρχές, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν κατάφερε να συμμορφωθεί στην δέσμευση που έδωσε έναν χρόνο πριν, δηλαδή να παρέχει στους χρήστες του περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς χρησιμοποιεί τις προσωπικές πληροφορίες τους.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το πρόστιμο θα μπορούσε να φτάσει στα 5 εκατ. ευρώ, καθώς το δίκτυο δεν έχει εφαρμόσει τη δέσμευση που ζητήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2018. Εκείνη την ημέρα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε δύο πρόστιμα στο Facebook, συνολικού ύψους 10 εκατ.

Αιτία ήταν η επιθετική πολιτική του δικτύου, με την οποία χρησιμοποιούσε τα δεδομένα των χρηστών και τα μετέφερε σε τρίτα μέρη για εμπορικούς λόγους, χωρίς να ενημερώνει κατά την εγγραφή τους για τη χρήση τους.

Οι ιταλικές αρχές αναφέρουν ότι το Facebook δεν έχει δημοσιεύσει τροποποιημένη δήλωση στην ιστοσελίδα του και την app, όπως του δόθηκε εντολή να κάνει πριν από 14 μήνες. Έτσι, όπως υποστηρίζουν, οι χρήστες μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουν για τη συλλογή των δεδομένων τους.

«Κάναμε αλλαγές πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των όρων χρήσης της υπηρεσίας, για να είναι σαφές... Αυτές οι αλλαγές είναι μέρος της δέσμευσης που δίνουμε στον κόσμο για διαφάνεια και έλεγχο των πληροφοριών του», απαντάει το κοινωνικό δίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ