Καιρός

19 Μαρτίου 2020 06:00

Καιρός: νεφώσεις και βροχές την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Βελτιωμένος αναμένεται την Πέμπτη ο καιρός. Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχοπτώσεις. Αναλυτική πρόγνωση για όλες τις περιοχές.

-

Λίγες βροχές μικρής διάρκειας στα κεντρικά και τα νότια αναμένονται για την Πέμπτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αίθριος θα παραμείνει ο καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός βελτιώνεται. Στο Ιόνιο αναμένονται παροδικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η μέγιστη θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και τα νότια 7 και πιθανόν πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πιθανώς κατά τόπους το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από νωρίς το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και κατά τόπους το πρωί στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 20/3

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη την Παρασκευή αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με μικρής διάρκειας βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ