Κοινωνία

26 Απριλίου 2020 13:36 Τελευταία ενημέρωση : 27 Απριλίου 2020 00:53

Βλάσης: Αίσιο τέλος για τους Έλληνες ναυτικούς στο Τζιμπουτί (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στην Ελλάδα επιστρέφουν μετά από μήνες ομηρίας οι τρεις εναπομείναντες Έλληνες ναυτικοί. Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών στο Twitter.

Βλάσης: Αίσιο τέλος για τους Έλληνες ναυτικούς στο Τζιμπουτί (εικόνες)
-

Στην Ελλάδα επιστρέφουν μετά από μήνες ομηρίας στο Τζιμπουτί της Αφρικής οι τρεις εναπομείναντες Έλληνες ναυτικοί, μετά τις συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση στο twitter.  

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας έλαβε τέλος ο εγκλωβισμός και η πολύμηνη ταλαιπωρία των Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί», σημειώνει ο κ. Βλάσης και συμπληρώνει: «Χθες οι 3 εναπομείναντες ναυτικοί, που βρίσκονταν εκεί, αφέθηκαν ελεύθεροι και επιστρέφουν στην πατρίδα».

 Κώστας Βλάσης - ναυτικοί - Τζιμπουτί

«Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίησή μου γιατί, μετά από συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι τρεις Έλληνες ναυτικοί που εκρατούντο στο Τζιμπουτί είναι πλέον ελεύθεροι και επιστρέφουν στην πατρίδα. Με το καλό να βρεθούν και πάλι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Αυτό τονίζει σε μήνυμά του στο facebook ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή την επιστροφή των τριών Ελλήνων ναυτικών στην Ελλάδα που ήταν εγκλωβισμένοι από τις 4 Σεπτεμβρίου 2019 σε δύο ελληνόκτητα πλοία ανοιχτά του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών της πλοιοκτήτριας εταιρείας προς τις αρχές.

Πλακιωτάκις - Ναυτικοί - Τζιμπουτί - tweet