Καιρός

03 Ιουλίου 2020 17:28

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Αλλαγή του σκηνικού, με τοπικά έντονα φαινόμενα, από το μεσημέρι του Σαββάτου, προβλέπουν οι ειδικοί. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Γενικά αίθριος θα είναι το Σάββατο ο καιρός. Τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, από τις μεσημβρινές ώρες, ενώ στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ο καιρός το Σάββατο σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 4/7/2020

Οδηγίες για τους αγρότες

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου, ενημερώνει τους καλλιεργητές για το ωΐδιο στο αμπέλι.

Διαπιστώσεις :

  • Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τις μολύνσεις και το βλαστικό στάδιο της εποχής (ράγες σε ανάπτυξη) είναι πολύ ευαίσθητο.

Οδηγίες :

  • Απαραίτητη η συνέχιση της προστασίας χωρίς κενά την περίοδο αυτή (συνεχής κάλυψη με μεσοδιάστημα εφαρμογών ανάλογα με το σκεύασμα). Να γίνεται συνδυασμένη επέμβαση με την ευδεμίδα.
  • Το θειάφι σε μορφή σκόνης επίπασης (DP) έχει καλή θεραπευτική δράση και ενδείκνυται σε αμπέλια με σοβαρές προσβολές από τον μύκητα.

Προσοχή : το θειάφι σε θερμοκρασίες πάνω από 30οC μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα. Επισημαίνεται επίσης ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του θειαφιού σε οινοποιήσιμες ποικιλίες που έχει ξεκινήσει το κλείσιμο των σταφυλιών. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ