Καιρός

19 Ιουλίου 2020 07:04

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα εκδηλωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο ψηλά θα φτάσει ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Κυριακή αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, εκτός από τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών.

Στην Αττική γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια τις απογευματινές ώρες, οι οποίες θα υποχωρήσουν σταδιακά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, με σταδιακή βελτίωση αργότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Αραιές νεφώσεις και τοπικοί όμβροι, μαζί με μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένεται να εκδηλωθούν μέχρι τις απογευματινές ώρες, στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία και στην Θράκη, η ελάχιστη τιμή της κατά τόπους θα είναι 3- 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και ασθενείς συννεφιές κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο από 13 έως 31 βαθμούς). 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες και τοπικοί όμβροι, στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Το πρωί στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με ασθενείς νεφώσεις κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Την Δευτέρα αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ