Κόσμος

02 Νοεμβρίου 2020 21:43 Τελευταία ενημέρωση : 02 Νοεμβρίου 2020 23:24

Βιέννη: επίθεση με πυροβολισμούς σε συναγωγή

Διάβασέ μου το...

Συναγερμός στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας. Τι λένε τα πρώτα στοιχεία. Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Εικόνες σοκ...

Βιέννη: επίθεση με πυροβολισμούς σε συναγωγή
-

Συναγερμός σήμανε στη Βιέννη μετά από ενημέρωση της αστυνομίας για πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης και χαρακτηρίζεται "τρομοκρατική", όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ORF. Ο Νέχαμερ ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και πιθανώς νεκροί, ενώ νωρίτερα τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για επτά θύματα. Η επίθεση, τόνισε ο υπουργός, φέρεται να διαπράχθηκε από πολλούς δράστες.

Το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24 μετέδωσε πως παράλληλα με την επίθεση, δράστες κρατούν ομήρους σε ένα εστιατόριο σε μια άλλη περιοχή στην πόλη. Η εφημερίδα Kronen Zeitung ανέφερε ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε σε συναγωγή στο κέντρο της Βιέννης, με την εφημερίδα να κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς από την επίθεση.

Βιέννη Επίθεση

Η αστυνομία επιβεβαιώνει μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεων της και τονίζει σε μήνυμά της στο Twitter: "Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο πρώτο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης. Υπάρχουν τραυματίες. Μείνετε μακριά από όλους τους δημόσιους χώρους ή τις δημόσιες συγκοινωνίες και μην μοιράζεστε βίντεο ή φωτογραφίες!".

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Βιέννη Επίθεση

Βιέννη Επίθεση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ