Πολιτική

27 Ιανουαρίου 2021 13:43 Τελευταία ενημέρωση : 27 Ιανουαρίου 2021 21:27

Σήφης Βαλυράκης: νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τον θάνατό του

Διάβασέ μου το...

Η οικογένειά του ακύρωσε την κηδεία του προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας στον ΑΝΤ1.

Σήφης Βαλυράκης: νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τον θάνατό του
-

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη. Η οικογένειά του ακύρωσε την κηδεία του, καθώς όπως υποστηρίζει υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στις λιμενικές αρχές ότι είδε τον πρώην υπουργό να λογομαχεί με επιβαίνοντες σε άλλο σκάφος. "Ενώ επέβαινε στο μικρό του φουσκωτό, συναντήθηκε με αλιευτικό σκάφος, μήκους περίπου 8 μέτρων, λευκού χρώματος, το πλήρωμα του οποίου άσκησε λεκτική βία και προχώρησε σε επιθετική συμπεριφορά, κάνοντας κύκλους γύρω από το σκάφος του κ. Βαλυράκη, προκαλώντας μεγάλο κυματισμό, κοντά στο Νησί των Ονείρων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του στο νερό και την κατάληξη του σκάφους στα βράχια, ακυβέρνητο" τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”. "Είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση. Κάνω έκκληση στον δράστη να εμφανιστεί μόνος του και να ομολογήσει" τόνισε ο κ. Σπύρου.

Η κατάθεση του μάρτυρα - κλειδί είναι αυτή που έκανε, από την πρώτη στιγμή, τη σύζυγο του Σήφη Βαλυράκη να καταγγείλει την εμπλοκή άλλου σκάφους στον θάνατο του συζύγου της. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε και με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ζητώντας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Κάτι για το οποίο συμφώνησε και ο κ. Πλακιωτάκης.

Εξάλλου, ο δικηγόρος τηες οικογένειας εκτίμησε ότι είναι απίθανο ο Σήφης Βαλυράκης να χτυπήθηκε από τη δική του προπέλα γιατί καθόταν στο μπαλόνι, άρα έπεσε στο πλάι, όπως είπε. “Αυτό θα πιστοποιηθεί από την ιατροδικαστική εξέταση. Θα ταυτοποιηθεί και το είδος της προπέλας. Άλλωστε, για αυτό αναβλήθηκε και η κηδεία του”. Όσο για τα κίνητρα του δράστη είπε ότι πιθανόν να έχουν να κάνουν με την επαγγελματική του στάση και την ιδιοκτησιακή του αντίληψη για τη θάλασσα, που προκαλεί εχθρική στάση προς τους μη επαγγελματίες ψαράδες.

Όπως υποστηρίζει η πλευρά Βαλυράκη το περιστατικό καθοδόν προς το Νησί των Ονείρων στην Εύβοια είδε αυτόπτης μάρτυρας από απόσταση 400 μέτρων. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που είδαν το ακυβέρνητο φουσκωτό.

Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως η αιτία του θανάτου του πρώην Υπουργού είναι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα και στο λαιμό. Ο ιατροδικαστής ανέφερε, επίσης, ότι οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από θλον και τέμνον όργανο, που ένα τέτοιο είναι η προπέλα του σκάφους και επειδή το γεγονός αυτό συνέβη μέσα στη θάλασσα, συνεπακόλουθό του ήταν ο πνιγμός. Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε ο Σήφης Βαλυράκης να είχε υποστεί κάποιο καρδιακό πρόβλημα, ούτε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο.