Υγεία - Περιβάλλον

08 Φεβρουαρίου 2021 10:38 Τελευταία ενημέρωση : 08 Φεβρουαρίου 2021 13:01

Κορονοϊός: καταστράφηκαν δόσεις εμβολίων από το μπλακ άουτ

Διάβασέ μου το...

Γιατί καταστράφηκαν τα εμβόλια παρά το γεγονός ότι δούλεψε η γεννήτρια του φαρμακείου.

Κορονοϊός: καταστράφηκαν δόσεις εμβολίων από το μπλακ άουτ
-

Έντεκα φιαλίδια εμβολίων για τον κορονοϊό που αντιστοιχούν σε 66 δόσεις καταστράφηκαν στο νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο κατά την χθεσινή διακοπή ρεύματος λόγω της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Ο κ. Γιαννακός μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι παρότι δούλεψε η γεννήτρια στο φαρμακείο του νοσοκομείου όπου είναι αποθηκευμένα τα εμβόλια, υπήρξε βλάβη στον πίνακα με αποτέλεσμα 11 φιαλίδια που αντιστοιχούν σε 66 δόσεις να καταστραφούν.  Οι εν λόγω δόσεις δεν ήταν για τους ασθενείς αλλά για πολίτες, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στο εμβολιαστικό κέντρο του Δρομοκαΐτειου και αναμένουν να εμβολιαστούν.  Έχει ειδοποιηθεί το υπουργείο Υγείας και αποστέλλονται νέα εμβόλια για να μην ακυρωθούν τα ραντεβού.

Τι λέει το Υπουργείο Υγείας

Πηγές του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι «από τη διακοπή ρεύματος αποσύρθηκαν για λόγους ασφαλείας 11 φιαλίδια εμβολίου στο Δρομοκαΐτειο. Το Νοσοκομείο προμηθεύεται νέα φιαλίδια, με στόχο να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας όλα τα σημερινά ραντεβού. Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού έχουν ενημερωθεί σχετικά», σημειώνοντας ότι θα υπάρξει εκτενέστερη αναφορά στο θέμα κατά την τακτική απογευματινή ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ