Κοινωνία

15 Φεβρουαρίου 2021 08:07 Τελευταία ενημέρωση : 15 Φεβρουαρίου 2021 14:38

“Μήδεια”: Κλειστή από την Καλυφτάκη η Αθηνών – Λαμίας

Διάβασέ μου το...

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την κίνηση των οχημάτων από την Κηφισιά και μετά. Ο περιφερειάρχης Αττικής στο σημείο.

“Μήδεια”: Κλειστή από την Καλυφτάκη η Αθηνών – Λαμίας
-

Κλειστή είναι από τις 5.30 το πρωί ήταν η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας για όλα τα οχήματα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που καθιστά πολύ επικίνδυνη την κυκλοφορία, με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως δήλωσε ο ίδιος. 

Ο δρόμος άνοιξε από τη μία το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, μετά τη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αγορά και οι ανάγκες της βιομηχανίας. Από τις 7 σήμερα το απόγευμα έως τις 7 αύριο το απόγευμα η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας θα ξανακλείσει επειδή προβλέπονται πολύ ισχυρά και ακραία φαινόμενα, όπως είπε ο κ. Χρυσοχοιδης. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί πάλι αύριο στις 11 το πρωί.

Λίγο πριν απο τις 9 άνοιξε ο παράδρομος στην κάθοδο προς Αθήνα, στο ύψος της Βαρυμπόμπης. 

Η πρωινή ανακοίνωση της ΓΑΔΑ ανέφερε:

Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η εθνική οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση (από ώρα 05:30).

Επίσης, στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, ώρα 07.20, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό.

Παραμένει κλειστή η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους: Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της αίθουσας δεξιώσεων Ermitaz Hall, ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο, Λ. Φυλής, στο ύψος της ταβέρνας «το Χρυσό βαρέλι» ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου, μέχρι το Πάρκο Ανατολής.

ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελικό κράτος του κ.Μητσοτάκη λειτουργεί μόνο με απαγορεύσεις

«Για μια ακόμη φορά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη στάθηκε ‘ανίκανο’ να αντιμετωπίσει ένα κύμα κακοκαιρίας, που είχε προαγγελθεί έγκαιρα από τους ειδικούς επιστήμονες και αρμόδιους φορείς της Πολιτείας», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κ. Ζαχαριάδης, ο αναπληρωτής τομεάρχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Μ. Χατζηγιαννάκης και η αναπλ. Τομεάρχης  Πολιτικής Προστασίας, Χ. Καφαντάρη.

«Η Εθνική οδός Αθήνας -Θεσσαλονίκης, βασική οδική αρτηρία της χώρας,  είναι κλειστή από Λαμία μέχρι Αθήνα, με εντολή  του κ. Χρυσοχοίδη, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα», προσθέτουν.

«Οι μεγαλοστομίες και εξαγγελίες της Κυβέρνησης, περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού ‘έσβησαν’ μονομιάς,  απουσία Περιφέρειας και υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με  εντολή  κ. Χρυσοχοίδη», υπογραμμίζουν οι τομεάρχες, συμπληρώνοντας ότι για μια ακόμη φορά η χώρα εμφανίσθηκε χωρίς  συγκεκριμένο σχεδιασμένο, χωρίς εφαρμογή πολιτικών πρόληψης σε όλα τα επίπεδα.

«Δεν αρκεί να υπάρχουν έτοιμες αλατιέρες και εκχιονιστικά, πρέπει και να επεμβαίνουν. Τα περσινά παθήματα δεν έγιναν μαθήματα. Το 112 δεν λειτούργησε, για άλλη μια φορά, ενώ ο κ. Μητσοτάκης αφήνεται  στην επικοινωνιακή διαχείριση της Πανδημίας, εγκαινιάζοντας  εμβολιαστικά κέντρα, ‘χωρίς εμβόλια’, ενώ τα ΜΜΕ υποβαθμίζουν συστηματικά το γεγονός», σημειώνουν.

«Τελικά, το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, σε όλα τα επίπεδα ‘λειτουργεί’, μόνο με απαγορεύσεις, αλλά έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα… », καταλήγουν στην δήλωσή τους οι τομεάρχες.

ΚΙΝΑΛ: Απόφαση που ελήφθη χωρίς πρόγραμμα

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργού Δημόσιας Τάξης να κλείσει την κεντρική συγκοινωνιακή αρτηρία της χώρας, την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με αιτιολογία την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία σε χιλιάδες οδηγούς οι οποίοι δεν είχαν πληροφορηθεί τίποτα σχετικό, υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Σε ανακοίνωσή του, ωστόσο, ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει πως η έλευση της κακοκαιρίας ήταν γνωστή από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας και οι αρμόδιοι υπουργοί, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις τους, διαβεβαίωναν ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει τη ‘Μήδεια’.

«Στα σχέδιά τους, όμως, δεν περιλαμβανόταν το κλείσιμο της εθνικής οδού» σημειώνει. Θεωρεί πως ‘ακόμη μια φορά η κυβέρνηση είναι απαράσκευη μπροστά στα καιρικά φαινόμενα. Ακόμη μια φορά αποκαλύπτεται η αδυναμία της να έχει μια σταθερή πολιτική για την αντιμετώπιση των καταστροφών. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση κλείνει αιφνιδιαστικά τις εθνικές οδούς για να αντιμετωπίσει ένα εκ των προτέρων γνωστό καιρικό φαινόμενο;» διερωτάται το ΚΙΝΑΛ.

Καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει τουλάχιστον μια συγνώμη από τους πολίτες που δε μπορούν να πάνε στις δουλειές τους, εξαιτίας μιας απόφασης που λήφθηκε ‘έτσι χωρίς πρόγραμμα’».

ΚΚΕ: Βαφτίζονται ακραία τα φαινόμενα για να κρυφτούν οι ελλείψεις την Πολιτική Προστασία

«Έχει γίνει πλέον καθεστώς φυσικά φαινόμενα, όπως η χιονόπτωση τον χειμώνα, να βαφτίζονται “ακραία”, μόνο και μόνο για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, κατηγορείται η κυβέρνηση ότι, «για λίγα εκατοστά χιόνι, κλείνει ακόμη και τους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες που -αν και έχει χρυσοπληρώσει ο λαός- δεν έχει εξασφαλιστεί στοιχειωδώς από το κράτος και τις ιδιωτικές εταιρείες, που τους εκμεταλλεύονται, ότι αυτοί θα καθαρίζονται και θα παραμένουν ανοιχτοί».

«Αυτό είναι ένα μόνο δείγμα του σημερινού κρατικού μηχανισμού, που λειτουργεί με κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Συμπολίτες μας στις Σποράδες, την Εύβοια και πολλές ακόμα περιοχές βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας με διακοπές ρεύματος που φτάνουν και τις 20 ώρες! Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και θα αναζητηθούν αρμοδίως», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

ΜέΡΑ 25: Κυβέρνηση «Μήδεια» που τρώει τα παιδιά της

«Φαίνεται πως η "αριστεία" της κυβέρνησης χτύπησε και στο μέτωπο της κακοκαιρίας. Για ένα φαινόμενο που γνωρίζαμε από πολύ νωρίς και για το οποίο τα κυβερνητικά μέσα διαφήμιζαν πόσο ετοιμασμένοι ήμασταν, καταλήξαμε σε νησιά χωρίς ρεύμα και μια αιφνιδιαστικά κλειστή εθνική οδό "για το καλό μας". Αυτά όμως συμβαίνουν όταν η "άριστη" διαχείριση συναντά την μνημονιακή διάλυση της πολιτικής προστασίας, με μια κυβέρνηση "Μήδεια" που τρώει τα παιδιά της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25.

-Αναλυτικά πού χρειάζονται αλυσίδες - ποιοι δρόμοι σε όλη την επικράτεια έχουν κλείσει

- Χιονίζει στην Αθήνα