Παράξενα

13 Απριλίου 2021 18:12

Κρήτη - “Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές”: Και Έλληνες στην οργάνωση που θέλει να τιμήσει τους Ναζί

Διάβασέ μου το...

Έντονες αντιδράσεις για την οργάνωση θέλει να γιορτάσει τα 80 χρόνια από την εισβολή των Ναζί στην Κρήτη, διοργανώνοντας εκδήλωση στο νησί.

Κρήτη - “Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές”: Και Έλληνες στην οργάνωση που θέλει να τιμήσει τους Ναζί
-

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση πως μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται "Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές", προτίθεται να γιαρτάσει τα 80 χρόνια από την εισβολή των Ναζί στην Κρήτη, διοργανώνοντας στη νησί εορταστική εκδήλωση σύμφωνα με αφίσα τους που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που σύμφωνα με την αφίσα προγραμματίζεται για το διάστημα 17 - 23 Μαΐου, άτομα της ομάδας σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν πτώσεις με αλεξίπτωτο στο Μάλεμε για να τιμήσουν την επιχείρηση των Ναζί στην Κρήτη.

"Κρήτη, Ελλάδα. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους. 17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία", αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση. 

Γ Ράιχ - πεσόντες Γερμανοί αλεξιπτωτιστές - 1941 - Κρήτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημη άδεια για τέτοια εκδήλωση δεν υπάρχει ενώ ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν έχει σχέση με την επίσημη Γερμανική κυβερνητική ή στρατιωτική αρχή.

Και τρεις Έλληνες στην ομάδα των νεοναζί

Προβληματισμό ωστόσο δημιουργεί το γεγονός πως σύμφωνα με το οργανόγραμμα στο site των "Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών" μέλη της οργάνωσης και μάλιστα υψηλόβαθμα είναι και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και αστυνομικός. 

Πάντως, φαίνεται πως μετά τις αντιδράσεις η οργάνωση άλλαξε τους πίνακες με τα μέλη της επιτροπής εξαφανίζοντας τους δύο εκ των τριών Ελλήνων, ενώ αργά σήμερα το μεσημέρι οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» κατέβασαν τις αναρτήσεις τους από την ιστοσελίδα τους για την προγραμματισμένη εκδήλωση στην Κρήτη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ελεύθερος ο 18χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό του ανήλικου αδερφού του

Φορολογικές δηλώσεις: οι ημερομηνίες υποβολής και οι δόσεις

Self test για Πάσχα στο χωριό: το σχέδιο της Κυβέρνησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ