Συνταγές

17 Απριλίου 2021 16:05

“Γειτονιές στο πιάτο”: το Μετς και δύο ξεχωριστές συνταγές (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος περιηγείται στην περιοχή, μας μαθαίνει στέκια και ανθρώπους και μας ετοιμάζει δύο ιδιαίτερα γευστικά πιάτα.

“Γειτονιές στο πιάτο”: το Μετς και δύο ξεχωριστές συνταγές (εικόνες)
-

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με την εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο»πήρε τους δρόμους και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Το Σάββατο 17 Απριλίου στις 14:30, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πήγε μια βόλτα στο Μετς. Μια περιοχή μποέμ με μεγάλη ιστορία, δίπλα στο κέντρο της Αθήνας, με νεοκλασική αστική αρχιτεκτονική.

Πρώτη στάση το «Joshua Tree Cafe». Το όνομα έρχεται απευθείας από το Joshua Tree National Park, το διάσημο εθνικό πάρκο της Καλιφόρνια. Η αισθητική και το μενού του βασίζονται στην υγιεινή, θρεπτική plant based αντίληψη των πραγμάτων.

Δεύτερη στάση, το εστιατόριο «Nikkei», που συνδυάζει την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα, εμπνευσμένη από τις αποικίες των Ιαπώνων στο Περού.

Τέλος, όσοι επιζητούν ένα cosy κουτούκι με καλό κρασί, έχουν βρει το στέκι τους στο υπόγειο του «Μαραθωνίτη», που μοιάζει να έχει βγει από άλλη εποχή.

Ο Δημήτρης στην κουζίνα του έφτιαξε δύο λαχταριστές και εύκολες συνταγές: vegan burger με πατάτες και λαχανικά, και μια σαλάτα με τόνο, αβοκάντο και πλιγούρι.

«Γειτονιές στο πιάτο», με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, κάθε Σαββατοκύριακο στις 14:30!

#GeitoniesStoPiato

Ειδήσεις σήμερα:

Τι κάνεις λάθος και το παιδί σου δεν σε ακούει;

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το τελετουργικό της κηδείας

Μένιος Φουρθιώτης: Πυροβολισμοί έξω από το σπίτι του (βίντεο-ντοκουμέντο)