Κόσμος

26 Απριλίου 2021 15:30 Τελευταία ενημέρωση : 26 Απριλίου 2021 16:36

Εμβόλια AstraZeneca: Μήνυση για τις καθυστερήσεις κατέθεσε η Κομισιόν

Διάβασέ μου το...

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη της ΕΕ κίνησαν νομική διαδικασία κατά της φαρμακευτικής εταιρείας. Τι απαντά η AstraZeneca.

Εμβόλια AstraZeneca: Μήνυση για τις καθυστερήσεις κατέθεσε η Κομισιόν
-

Της Μαρίας Αρώνη, ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες 

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη της ΕΕ κίνησαν νομική διαδικασία κατά της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca, λόγω των συνεχών καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίων κατά του covid19 στην ΕΕ. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα μέσω του twitter, η Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

«Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε τις παραδόσεις εμβολίων ώστε να προστατεύσουμε την ΕΕ. Γι’ αυτό το λόγο η Επιτροπή και τα κράτη μέλη αποφάσισαν από κοινού να εκκινήσουν νομική προσφυγή κατά της AstraZeneca. Κάθε δόση εμβολίου μετράει, κάθε εμβόλιο σώζει ζωές», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας. 

Πάντως, η AstraZeneca δήλωσε πως οι νομικές ενέργειες που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της φαρμακευτικής εταιρίας σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19 είναι χωρίς βάση και δεσμεύθηκε να υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο.

"Η AstraZeneca έχει τηρήσει πλήρως τη Συμφωνία Προαγοράς με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο. Πιστεύουμε πως οποιαδήποτε δικαστική αγωγή είναι χωρίς ουσία και καλωσορίζουμε αυτήν την ευκαιρία να επιλυθεί αυτή η διαμάχη το ταχύτερο δυνατό", ανέφερε σε μια ανακοίνωση η AstraZeneca.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δώρο Πάσχα: Πότε πληρώνεται για όσους είναι σε αναστολή

Lockdown - Μεγάλη Εβδομάδα: Τι ισχύει για μετακινήσεις, εκκλησίες, καταστήματα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ