Πολιτισμός

17 Μαΐου 2021 19:00 Τελευταία ενημέρωση : 17 Μαΐου 2021 20:08

Πέτρος Φιλιππίδης: Στην αντεπίθεση μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο δημοφιλής ηθοποιός αρνείται τις κατηγορίες και στο υπόμνημά του στρέφεται κατά των γυναικών που τον κατήγγειλαν.

Πέτρος Φιλιππίδης: Στην αντεπίθεση μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις (βίντεο)
-

Της Λίας Κοντοπούλου

Οι τρεις γυναίκες, που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη στον Εισαγγελέα για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, έχουν ήδη δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και αναμένουν την κλήση από τον ανακριτή, ώστε να καταθέσουν εκ νέου για τα όσα υποστηρίζουν ότι υπέστησαν από τον ηθοποιό.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο πολυσέλιδο υπόμνημα που απέστειλε στον εισαγγελέα και αποκάλυψε η εφημερίδα REAL NEWS αρνείται ότι προέβη σε σεξουαλικές επιθέσεις και κάνει λόγο για αντιφάσεις και αυτοαναιρέσεις στις καταγγελίες των γυναικών. «Ουδέποτε προέβην σε ουδεμίαν πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων. Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και στη γενετήσια ελευθερία.»

Ο δημοφιλής ηθοποιός υποστηρίζει ότι η γυναίκα που τον κατήγγειλε για βιασμό το 2008 είχε εμμονή μαζί του και προσπαθούσε να τον προσεγγίσει ερωτικά. «Είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική. Εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένεια μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση τόσο εμένα όσο και τη σύζυγο μου. Με καλούσε στο τηλέφωνο ακατάλληλες ώρες με επιμονή μέχρι να της απαντήσω, θέλοντας απλώς να με ακούσει».

Στις έγγραφες εξηγήσεις του ο ηθοποιός κάνει ειδική μνεία στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία μαζί με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τη Λένα Δροσάκη τον είχαν καταγγείλει επώνυμα στο σωματείο Ελλήνων ηθοποιών για πράξεις που είναι παραγεγραμμένες. «Είναι καθ' όλα ψευδής ο ισχυρισμός ότι κατά την διάρκεια των προβών στο θέατρο την απομόνωνα για να επωφεληθώ με τεχνάσματα και δικαιολογίες. Ήδη διατηρούσαμε ερωτική σχέση. Τη σχέση μας αυτή βέβαια επιβεβαιώνουν και οι μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου μου η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά.»

Όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές, η ανακριτική διαδικασία θα πρέπει να τρέξει γρήγορα, προκειμένου να μην ανακύψουν ζητήματα παραγραφής. Αφού κλείσει ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων, ο ανακριτής θα καλέσει σε απολογία τον Πέτρο Φιλιππίδη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο - λόγω της βαρύτητας των κατηγοριών - ακόμα και να κρατηθεί προσωρινά.


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: πολυεπίπεδη έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για το κορονοπάρτι στο ΑΠΘ

Ηράκλειο: Καταγγελίες για επέμβαση των ΜΑΤ με ρόπαλα και χημικά σε πλατεία (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ