Οικονομία

11 Ιουνίου 2021 16:22 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουνίου 2021 11:31

Φον ντερ Λάιεν: το Ταμείο Ανάκαμψης τη φέρνει στην Αθήνα

Διάβασέ μου το...

Την έλευση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Φον ντερ Λάιεν: το Ταμείο Ανάκαμψης τη φέρνει στην Αθήνα
-

Της Μαρίας Αρώνη

H Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 17 Ιουνίου, στο πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων σε κράτη-μέλη που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα, με αφορμή την αξιολόγηση των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και το Ταμείο ΑνάκαμψηςΑυτό ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντάνα Σπίναν.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί την Πορτογαλία και την Ισπανία στις 16 Ιουνίου, την Ελλάδα και τη Δανία στις 17 Ιουνίου και το Λουξεμβούργο στις 18 Ιουνίου.

Η Φον Ντερ Λάιεν μιλώντας στις 8 Ιουνίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή θα αρχίσει να εγκρίνει τα πρώτα εθνικά σχέδια ανθεκτικότητας και ανάκαμψης.

«Σε χρόνο ρεκόρ δημιουργήσαμε το Ταμείο Ανάκαμψης (Next Generation EU), το μεγαλύτερο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρώπη από το σχέδιο Μάρσαλ», ανέφερε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. «Πρόκειται για ένα επίτευγμα ορόσημο», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες

Euro 2020 στον ΑΝΤ1: Οι μεταδόσεις της 1ης αγωνιστικής

Self test – Πανελλαδικές: Οδηγίες για υποψήφιους και εκπαιδευτικούς