Πολιτική

13 Αυγούστου 2021 11:58 Τελευταία ενημέρωση : 13 Αυγούστου 2021 23:04

Ανασχηματισμός: σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση

Διάβασέ μου το...

Προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας του την πλήρη ευθύνη για τους χειρισμούς στις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ανασχηματισμός: σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση
-

Οξεία κριτική στις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στο κυβερνητικό σχήμα, ασκεί ο ΣΎΡΙΖΑ με ανακοίνωση του, στην οποία υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με κάθε του κίνηση να αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβε τίποτα, δεν διδάχτηκε τίποτα και η συγνώμη του ήταν απολύτως προσχηματική».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «Ενώ οι εστίες ακόμη σιγόκαιγαν έκανε ανασχηματισμό αφήνοντας όλους τους υπεύθυνους για την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών στις θέσεις τους.

Αναβάθμισε τον κ. Σκέρτσο που με τα ψέματά του για τα εναέρια Μέσα πυρόσβεσης, τα οποία επιβεβαίωσε μέχρι και ο κ. Χαρδαλιάς, εξόργισε όλη την Ελλάδα.  Και υποβάθμισε την κα Πελώνη, ώστε να μπορεί να συνεχίσει άνετα τις διακοπές της.  

Επιβεβαίωσε έτσι, πως όλη την ευθύνη τη φέρει στο ακέραιο ο επικεφαλής του ξεχαρβαλωμένου επιτελικού κράτους, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

ΚΙΝΑΛ: Δεν έχει πολιτική ευθιξία η Κυβέρνηση

Στο πρώτο σχόλιό του για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει, «Όλα πολύ καλά πιστεύει ότι τα έκανε η Κυβέρνηση στις πυρκαγιές. Για τον κ. Μητσοτάκη φταίει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής. Αποδεικνύεται ότι οι λέξεις "πολιτική ευθιξία" είναι άγνωστες για την κυβέρνηση. Αλλά και κάτι δεν πάει καλά στην Μαξίμου ΑΕ».

Σε έτερη ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει «Ορίστηκε νέος υφυπουργός με αρμοδιότητα τα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Τις αρμοδιότητές του δεν τις γνωρίζουμε όπως, επίσης, δεν γνωρίζουμε πως αυτές θα συνυπάρξουν με τις αρμοδιότητες του κ. Χαρδαλιά. Δεν γνωρίζουμε, επίσης, ποια από τις αρμοδιότητες για τα θέματα της κρατικής αρωγής που έχει σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών θα πάψει να ασκεί, αφού πρόσφατα με νόμο της κυβέρνησης αυτά τα θέματα περιήλθαν σ’ αυτόν. Οπότε καλούμε τον Πρωθυπουργό να διευκρινήσει άμεσα τι θα αναθεωρηθεί από το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης των καταστροφών και πως δεν θα βρεθούμε μπροστά σε μια ακόμη επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ του μέχρι πρότινος εκλεκτού του Μαξίμου και του νέου.

Η τοποθέτηση του νέου υφυπουργού σηματοδοτεί ακόμη μια πράξη συγκέντρωσης εξουσίας στον πρωθυπουργό. Βεβαίως, αυτός επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η κυβέρνησή του. Πλην όμως είναι, πλέον, και τυπικά, ό ίδιος υπεύθυνος για τα θέματα της αντιμετώπισης καταστροφών. Αναμένουμε, λοιπόν, άμεσα τις οφειλόμενες εξηγήσεις, προκειμένου να κατανοήσει ο ελληνικός λαός γιατί θα πρέπει να συντηρεί πολλαπλές διοικητικές και πολιτικές δομές με το ίδιο αντικείμενο και πως αυτές θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της καταστροφής. Ο χρόνος των επικοινωνιακών πομφόλυγων τελειώνει». 

Χρήστος Τριαντόπουλος

ΚΚΕ: δεν παραγράφονται οι εγκληματικές ευθύνες

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αναφέρει: Καμιά “αναδιάταξη” των κυβερνητικών στελεχών δεν μπορεί να παραγράψει εγκληματικές ευθύνες, ούτε να παραπλανήσει ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι η άμεση πλήρης αποζημίωση και αποκατάσταση των λαϊκών οικογενειών που έχουν πληγεί.  

Ελληνική Λύση: η κυβέρνηση πορεύεται στην τύχη

Η Ελληνική Λύση, σχολιάζοντας με τη σειρά της τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αναφέρει ότι: Ο πρωθυπουργός «ανακάτεψε την τράπουλα», με τα ίδια, σημαδεμένα χαρτιά. Το «ανακάτεμα της τράπουλας» όμως συναντάται  μόνο σε τυχερά παίγνια και όχι σε κυβερνήσεις.

Αποδεικνύοντας έτσι ότι αυτή η κυβέρνηση πορεύεται στην... τύχη! Ουδέποτε είχε σχέδιο και πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς κρατά τις τύχες του έθνους στα χέρια της.


ΜέΡΑ25: καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης

«Ο μίνι ανασχηματισμός που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ή η "εσωτερική αναδιάταξη" όπως την βάφτισε το Μαξίμου, δεν εμπεριείχε καμία ουσιαστική ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τις καταστροφικές πυρκαγιές», τονίζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωση του και συνεχίζει.

«Οι αποτυχημένοι παραμένουν στις θέσεις τους, η "επιτελική Κυβέρνηση" διευρύνεται σε άτομα σπάζοντας κάθε ρεκόρ μαζί με την κραυγαλέα απουσία γυναικών από το Κυβερνητικό σχήμα.

Μόνο η υποβάθμιση της ανέμελης και απούσας κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές Κυβερνητικής εκπροσώπου και η αναβάθμιση του ανθρώπου του ΣΕΒ σε Υπουργό Επικρατείας δίνουν ένα στίγμα για την επόμενη μέρα. Μια μέρα με επικοινωνία και λεηλασία, όπως άλλωστε συνηθίζει η Μητσοτάκης Α.Ε..».

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ – Μεξικό: εκατοντάδες χιλιάδες συλλήψεις μεταναστών στα σύνορα τον Ιούλιο

ΠΑΟΚ - Europa Conference League: η αντίπαλος του στα play off

Καιρός: βοριάδες, μπόρες και πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ