Πολιτική

18 Δεκεμβρίου 2021 08:23 Τελευταία ενημέρωση : 18 Δεκεμβρίου 2021 16:01

Βουλή - Προϋπολογισμός: “Σύγκρουση κορυφής” πριν από την ψηφοφορία

Διάβασέ μου το...

Με τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2022.

Βουλή - Προϋπολογισμός: “Σύγκρουση κορυφής” πριν από την ψηφοφορία
-

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ, η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022, η οποία έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης.

Η πενθήμερη συζήτηση ολοκληρώνεται με την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει σημαντικές ανακοινώσεις για τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και από το μεσημέρι άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε πως το “όχι” που λέει το ΚΚΕ σε αυτόν τον προϋπολογισμό πρέπει να γίνει πιο δυνατό από τον ίδιο τον λαό.

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσουν από κοινού πρόταση μομφής κατά της “επικίνδυνης” Κυβέρνησης, όπως την χαρακτήρισε, απεύθυνε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό του 2022 ως ιδανική ευκαιρία.

Σημειώνεται ότι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, είχαν τοποθετηθεί περί τους 200 βουλευτές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά και 36 Υπουργοί και Υφυπουργοί, με προεξάρχοντες τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στα Αντικύθηρα

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Στη φυλακή οπαδός του Τραμπ για επίθεση σε αστυνομικούς (βίντεο)

Παρί - Λυών: Τα επεισόδια οδήγησαν στην οριστική διακοπή του αγώνα (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ