Κοινωνία

14 Μαΐου 2022 17:58

Ραφήνα: Οι ληστές του ΑΤΜ έφυγαν με... βαμμένα χαρτονομίσματα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Με άχρηστα χαρτονομίσματα, έφυγαν οι ληστές που ανατίναξαν το ΑΤΜ της τράπεζας.

Ραφήνα: Οι ληστές του ΑΤΜ έφυγαν με... βαμμένα χαρτονομίσματα (εικόνες)
-


Με βαμμένα και άχρηστα χαρτονομίσματα, έφυγαν οι ληστές, που τα ξημερώματα του Σαββάτου ανατίναξαν το ΑΤΜ της τράπεζας που βρίσκεται εγκατεστημένο στο ΚΕΠ του δήμου Ραφήνας -Πικερμίου, αφού η λεία τους ήταν πράσινα, μοβ, κόκκινα 50ευρα και 20ευρα.

Αυτό οφείλεται στο Intelligent Banknote Neutralisation System, το λεγόμενο έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων, με το οποίο εφοδιάζει τα ATM η Τράπεζα Πειραιώς. Έτσι οι απόπειρες των ληστών είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένες σε αποτυχία, καθώς η παραβίαση ενός ΑΤΜ με οποιοδήποτε τρόπο, θέτει σε λειτουργία το μηχανισμό και τα χαρτονομίσματα βάφονται, γίνονται άχρηστα και δεν «περνάνε» πουθενά. Μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο, είναι το έντονο μελάνι που χρησιμοποιείται και καλύπτει μεγάλη επιφάνεια, ενώ δεν καθαρίζεται. Με αυτό το έξυπνο σύστημα η τράπεζα εξουδετερώνει την αξία της λείας και άρα το κίνητρο για την κλοπή.

Ληστές ΑΤΜ - Ραφήνα

Το ΑΤΜ στο ΚΕΠ του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου ήταν εξοπλισμένο με το συγκεκριμένο σύστημα και έτσι οι δράστες έφυγαν στην ουσία με άδεια χέρια, αφού τα χαρτονομίσματα ήταν βαμμένα και επομένως άχρηστα.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Χειροπέδες σε ανήλικους που ξάπλωναν στην μέση του δρόμου… για πλάκα

Άγριο φονικό στη Χίο: Σκότωσε τον γείτονά του

Ξεκληρίστηκε στην άσφαλτο φτωχή οικογένεια που κληρονόμησε μια περιουσία