Κοινωνία

10 Νοεμβρίου 2022 07:53

Πειραιάς: Ο ΕΕΣ στο πλευρό των αστέγων (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των αστέγων του Πειραιά, μέσω μίας δράσης ενεργητικής προσέγγισής τους.

Πειραιάς: Ο ΕΕΣ στο πλευρό των αστέγων (εικόνες)
-


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου Dr. Αντωνίου Αυγερινού, θα πραγματοποιήσει  σήμερα από τις 10:00’ έως τις 12:30’, δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων στην περιοχή του λιμένος Πειραιώς.

Ειδικότερα, ο Ε.Ε.Σ, κατόπιν εξασφάλισης των σχετικών εγκρίσεων για την υλοποίηση της δράσης από τη Λιμενική Αρχή Πειραιώς, θα κινητοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του, επαγγελματίες και εθελοντές, προκειμένου να προσφέρει υποστήριξη σε άτομα που στερούνται στέγης και διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά. Για το σκοπό αυτό θα αναπτυχθούν κλιμάκια παροχής βοήθειας στα σημεία στα οποία, κατόπιν χαρτογράφησης, έχει διαπιστωθεί αυξημένη συγκέντρωση άστεγου πληθυσμού.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - άστεγοι - λιμάνι - Πειραιάς

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - άστεγοι - λιμάνι - Πειραιάς

Τα κλιμάκια θα στελεχώνονται με κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών  Σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών) και θα παρέχουν: ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της διάθεσης υλικού ενίσχυσης και ειδών ατομικής υγιεινής, ενημέρωση για τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας, Πρώτες Βοήθειες ψυχικής υγείας και Πρώτες Βοήθειες σε άτομα που αντιμετωπίζουν σχετικές δυσκολίες ή προβλήματα υγείας. Εκτιμάται πως από την εν λόγω δράση θα ωφεληθούν συνολικά 120 άτομα. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο χρηματοδότησης του ΕΕΣ μέσω της Επείγουσας Έκκλησης για τον Covid-19.

Αντίστοιχες δράσεις θα επαναληφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και ιδιαίτερα τις περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν ακραίες θερμοκρασίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πεζογέφυρα Αιγάλεω: Άγνωστοι έκοψαν τις λαμαρίνες - Διαβάτες βρέθηκαν “στον αέρα” (βίντεο)

Κολωνός – Λύτρας: Ενδείξεις για εκμετάλλευση κι άλλων παιδιών

Δολοφονία στην Κυπαρισσία: Δύο συλλήψεις - Το κίνητρο των δραστών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ