Κοινωνία

10 Απριλίου 2023 16:14

Δολοφονία στη Νέα Ερυθραία: ισόβια στον “Σαμουράι”

Διάβασέ μου το...

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον ανδρα που σκότωσε έναν υπάλληλο εταιρείας εγκατάστασης φυσικού αερίου.

Δολοφονία στη Νέα Ερυθραία: ισόβια στον “Σαμουράι”
-

Σε ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο γνωστός ως "Σαμουράι" της Νέας Ερυθραίας, με το δικαστήριο να μην αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό.

Ο άνδρας, σκότωσε το 2021 έναν υπάλληλο εταιρίας φυσικού αερίου και αποπειράθηκε να σκοτώσει άλλον έναν.

Οι δικαστές επέβαλαν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον κατηγορούμενο για την τετελεσμένη ανθρωποκτονία, 13 έτη και 8 μήνες κάθειρξης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και τον τραυματισμό του δεύτερου υπαλλήλου, αλλά και για τις κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών, οπλοφορίας οπλοχρησίας και παράνομης οπλοκατοχής. Ακόμη του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 900 ευρώ. 

“Ζητάω συγγνώμη, το... τερμάτισα”

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού παραδέχθηκε το έγκλημα και ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ήμουν ένας άλλος χαρακτήρας όσο έπαιρνα ουσίες. Θέλω να ζητήσω συγχώρεση από τις οικογένειες των θυμάτων. Είχαμε κάποιους διαπληκτισμούς με τους υπαλλήλους λόγω φασαρίας. Εγώ ως τοξικομανής το τερμάτισα..."

Ξεσπώντας σε λυγμούς, ο τραυματίας, περιέγραψε στο δικαστήριο τη στιγμή της επίθεσης. Με τον καθ/ομολογίαν δράστη γνωρίζονται καθώς έμεναν σε διπλανά κτήρια στη Νέα Ερυθραία. Μαζί με τον Βασίλη Πολύζο έκαναν εργασίες στο σπίτι ενός γείτονα και ξαφνικά είδε μπροστά του τον κατηγορούμενο να κρατά ένα όπλο.

Η μητέρα του τραυματία άκουσε τους πυροβολισμούς και κατάλαβε πως κάτι κακό έχει συμβεί. Όπως αναφέρει η ίδια, "Πάω να βγω έξω και τον βλέπω μπροστά, να περνά αγέρωχος με τα χέρια στις τσέπες, σαν να μην έγινε τίποτα. «Γιατί σκότωσες τα παιδιά μου», του φώναξα. «Καλά τους έκανα», μου είπε ψύχραιμα."

ΝΒΑ - Μπακς: “Αυλαία” με ήττα και θετικό Θανάση Αντετοκούνμπο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ