Πολιτική

26 Ιουνίου 2023 21:43

Εκλογές: Οι απουσίες από το νέο κυβερνητικό σχήμα

Διάβασέ μου το...

Ποιοι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ, που μένουν εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Εκλογές: Οι απουσίες από το νέο κυβερνητικό σχήμα
-

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας που σημαδεύτηκε από την ευρεία νίκη της ΝΔ, αλλά και την είσοδο 8 κομμάτων στο κοινοβούλιο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε ως ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας και στη συνέχεια επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου τον υποδέχτηκε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, για την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Τα ονόματα της νέας κυβέρνησης ανακοινώσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ωστόσο αρκετά είναι τα στελέχη ή μη της Νέας Δημοκρατίας που λείπουν από το σχήμα.

Δεν βρήκε θέση στο νέο υπουργικό, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εκτός υπουργείου βρίσκεται και ο πρώην υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς τη θέση του ανέλαβε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Θάνος Πλεύρης, μέχρι τον Μάιο υπουργός Υγείας, μένει χωρίς χαρτοφυλάκιο, όπως και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρίσκονταν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στις θέσεις τους, θα βρεθούν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νότης Μηταράκης αντίστοιχα.

Εκτός κυβέρνησης και οι πρώην υπουργοί, Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, Αγροτικής; Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς. Θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν βρήκαν ούτε οι υπουργοί της πρώτης κυβέρνησης Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας, Γιάννης Βρούτσης και Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Συμφώνησαν να συναντηθούν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ανδρουλάκης: Θα ασκήσουμε αξιόπιστη προοδευτική προγραμματική αντιπολίτευση

Εκλογές: Οι celebrities που μπήκαν στη Βουλή κι όσοι έμειναν εκτός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ