Πολιτική

30 Ιουνίου 2023 17:18 Τελευταία ενημέρωση : 30 Ιουνίου 2023 21:49

Εκλογές - Βουλή: “Καραμπόλες” σε έδρες και αλλαγές σε βουλευτές

Διάβασέ μου το...

Ποιες έδρες χάνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ποιες έδρες κερδίζουν ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας. «Μπαίνουν» στην Βουλή 3 βουλευτές της ΝΔ. Όλες οι ανακατατάξεις μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Εκλογές - Βουλή: “Καραμπόλες” σε έδρες και αλλαγές σε βουλευτές
-

Μεγάλες «καραμπόλες» προκύπτουν στην κατανομή των εδρών των εκλογών της 25ης Ιουνίου, μετά από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή.

Μεταξύ άλλων αλλάζει ο αριθμός  των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, καθώς το κόμμα της Κουμουνδούρου υποχωρεί από τις 48 στις 47 έδρες ενώ ο Περισσός εκλέγει 21 βουλευτές από 20 που είχε μέχρι σήμερα. Ειδικότερα, το Κομμουνιστικό Κόμμα κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα όπου εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος.

Μεγαλύτερες είναι οι ανακατατάξεις που γίνονται σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες. Ειδικότερα η ΝΔ χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην οποία βρισκόταν η Μαρία Πολύζου. Η έδρα που χάνει η ΝΔ κερδίζεται από την Πλεύση Ελευθερίας και τον Αλέξανδρο Καζαμία, δεδομένου ότι το κόμμα Σπαρτιάτες, στο οποίο θα πήγαινε η έδρα δεν είχε υποβάλλει ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Επίσης το κυβερνών κόμμα έχει απώλειες στα Ιωάννινα, όπου τελικώς δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς, αλλά και στην Δυτική Αττική, όπου τελικώς μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής.

Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει την έδρα στη Β΄ Πειραιά και έτσι επανέρχεται στην Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης, ο αρχαιότερος τη τάξει βουλευτής, καθώς εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1974.

Η ΝΔ κερδίζει έδρα και στις Σέρρες, όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης και τελικώς δεν εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα η ΝΔ κερδίζει έδρα στην Α' Αθήνας και έτσι επανέρχεται στη Βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.

Η «καραμπόλα» τέλος με την μία από τις έδρες της Β' Πειραιά την οποία χάνει η Πλεύση Ελευθερίας και ο Χρήστος Αρίδας, οδηγεί και σε αλλαγές στην Α' Αθήνας, όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη». Εκεί εκλεγόταν ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός ο οποίος πλέον αναγκαστικά θα κρατήσει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης. Αντ΄ αυτης η ΝΙΚΗ βγάζει βουλευτή στην Δυτική Αττική, συγκεκριμένα τον δημοσιογράφο Γιώργο Παλαιτσάκη.


Ειδήσεις σήμερα:

Ακρωτηρίασαν το πόδι γυναίκας για να την απεγκλωβίσουν από κυλιόμενο διάδρομο

Φανουρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (βίντεο)

Διάστημα: Η πρώτη εικόνα από σωματίδια - φαντάσματα του γαλαξία μας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ