Οικονομία

02 Ιουλίου 2023 14:05 Τελευταία ενημέρωση : 02 Ιουλίου 2023 23:19

Ρόδος: Πρόστιμα στο beach bar όπου ο σερβιτόρος έφερνε τις παραγγελίες σχεδόν κολυμπώντας

Διάβασέ μου το...

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ανάλογες παραβάσεις του συγκεκριμένου καταστήματος είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους

Ρόδος: Πρόστιμα στο beach bar όπου ο σερβιτόρος έφερνε τις παραγγελίες σχεδόν κολυμπώντας
-


Πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές επιβλήθηκαν από το λιμεναρχείο της Ρόδου στην επιχείρηση υγιειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Αγ.Μαρίνα, όπου σε βίντεο στα social media φαίνεται σερβιτόρος με δίσκο με φαγητά να μπαίνει στη θάλασσα, προκειμένου να εξυπηρετήσει πελάτες που βρίσκονται σε πλατφόρμα.

Για το θέμα είχε δοθεί εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.06.2023 και στις 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες.

Ρόδος - σερβιτόρος - θάλασσα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Κυριακής οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, αρνούνται ότι εργάζονται σε συνθήκες «μεσαίωνα» ότι, δεν «εκβιάζονται» και ότι δεν «εξαναγκάζονται» να κάνουν πράγματα παρά τη θέλησή τους. Στην ίδια επιστολή τονίζεται ότι, οι εργαζόμενοι παίρνουν πρωτοβουλίες τις οποίες και εκτελούν από κοινού σε «φιλικό κλίμα» και «πνεύμα συνεργασίας». Αρνούμενοι ότι ο εργοδότης τους τους βασανίζει ή τους εκμεταλλεύεται, χαρακτηρίζουν «ακραίο» όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες, τονίζοντας πως δεν τους αντιπροσωπεύει.

Η επιστολή των εργαζομένων, την οποία υπογράφουν έξι εργαζόμενοι της επιχείρησης

Ρόδος - beach bar - επιστολή εργαζομένων

ΠΑΣΟΚ: Aνάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Σε ανακοίνωση του για το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, που παρέδιδε παραγγελία μέσα στη θάλασσα σε πελάτες σε ξύλινη πλατφόρμα, ο τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ τονίζει ότι το συγκεκριμένο συμβάν αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζει η ανακοίνωση, έχει επισημάνει και προεκλογικά την αναγκαιότητα:

  • Ενίσχυσης και αναβάθμισης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και κυρίως:
  • Την αύξηση των Περιφερειακών Διευθύνσεων και διασπορά των τοπικών τους τμημάτων, ιδιαίτερα στη νησιωτική χώρα και τις ακριτικές περιοχές, όπου υπάρχει αυξημένη τοπική οικονομική δραστηριότητα και απασχόληση εποχικού εργατικού δυναμικού.
  • Την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των επιθεωρήσεων εργασίας, με σκοπό τη θωράκιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του Σ.ΕΠ.Ε. και την άμεση στελέχωση των μονοπρόσωπων Επιθεωρήσεων Εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θα λάβει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ουσιαστική αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, επί σκοπώ την τήρηση τη εργατικής νομοθεσίας και την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Νέα νύχτα ταραχών, αλλά με σημάδια εκτόνωσης (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: 69χρονος παρενόχλησε 14χρονες σε αστικό λεωφορείο

Ρόδος: Άγριος ξυλοδαρμός εργαζομένου από επιχειρηματία