Υγεία - Περιβάλλον

16 Σεπτεμβρίου 2023 14:42

Μητσοτάκης από Παπανικολάου: δέσμευση μας ένα νέο σύγχρονο σύστημα υγείας

Διάβασέ μου το...

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο "Παπανικολάου" στην Θεσσαλονίκη.

Μητσοτάκης από Παπανικολάου: δέσμευση μας ένα νέο σύγχρονο σύστημα υγείας
-

Το νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για το έργο αποκατάστασης του δευτέρου ορόφου της πνευμονολογικής κλινικής που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το 2022.

Η αποκατάσταση έγινε σε χρόνο ρεκόρ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, επισήμανε ο πρωθυπουργός και από αύριο παραδίδεται για νοσηλεία των ασθενών.

Μητσοτάκης - Παπανικολάου - Θεσσαλονίκη

"Είναι μεγάλη χαρά μου αυτές τις δύσκολες μέρες για τη χώρα να επισκέπτομαι το νοσοκομείο "Παπανικολάου" για να επιθεωρήσω ένα σημαντικό έργο, την πλήρη ανακαίνιση της πνευμονολογικής κλινικής η οποία είχε καταστραφεί από μία πυρκαγιά το 2022", είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: "Είναι ένα έργο το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες. Θέλω να συγχαρώ το νοσοκομείο, τις τεχνικές του υπηρεσίες, αλλά και όλα τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που κινητοποίησαν πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, επαναλαμβάνω πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου από αύριο οι νοσηλευόμενοι να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας σε έναν υπερσύγχρονο χώρο ο οποίος ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ".

Μητσοτάκης - Παπανικολάου - Θεσσαλονίκη

«Από τη μεγάλη αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ που έχουμε παρουσιάσει μέχρι τις παρεμβάσεις σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και σε Κέντρα Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα σε συνδυασμό προφανώς με την προσθήκη νέων στελεχών και νέων εργαζομένων μέσα από 10.000 νέες προσλήψεις, η δέσμευση μας για ένα νέο σύγχρονο σύστημα υγείας, από τα καλύτερα εθνικά συστήματα στην Ευρώπη, υλοποιείται βήμα-βήμα υπό την καθοδήγηση του υπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου. Θα τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός. 

Μητσοτάκης - Παπανικολάου - Θεσσαλονίκη

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές στη Χαβάη: Μειώθηκε κατά δεκάδες ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων

Μεξικό: Ο γιός του “Ελ Τσάπο” εκδόθηκε στις ΗΠΑ

Daniel – Λάρισα: Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ