Αθλητικά

21 Οκτωβρίου 2023 06:50

F1 - ΗΠΑ: Ο Λεκλέρκ πήρε την pole position

Διάβασέ μου το...

Το απόλυτο υπερθέαμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έρχεται για άλλη μα φορά στους δέκτες μας αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ANT1+

F1 - ΗΠΑ: Ο Λεκλέρκ πήρε την pole position
-

Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε την "pole position" και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο είναι ο 18ος αγώνας της χρονιάς στη Φόρμουλα Ένα. Ο Μονεγάσκος «πιλότος» της Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά που πραγματοποιήθηκαν στην πίστα "Circuit of the Americas" του Όστιν και θα βρίσκεται την Κυριακή στην πρώτη θέση της εκκίνησης. Ο οδηγός της «σκουντερία» άφησε στη δεύτερη θέση τον Λάντο Νόρις με McLaren, ενώ στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, με Mercedes και ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ με τη δεύτερη Ferrari. Ο Τζορτζ Ράσελ με τη δεύτερη Mercedes κατετάγη πέμπτος, ενώ ο Ολλανδός κάτοχος του τίτλου, Μαξ Φερστάπεν περιορίστηκε στην έκτη θέση.

Η τελευταία προσπάθεια του Φερστάπεν στο τρίτο μέρος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών (Q3) τον έφερε προσωρινά στην πρώτη θέση, καθώς ήταν πέντε χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον Λεκλέρκ, αλλά ο χρόνος του σβήστηκε για παράβαση των ορίων της πίστας στη στροφή 19. Έτσι, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής «έπεσε» στην πέμπτη θέση, ωστόσο λίγο αργότερα ο Ράσελ τον «έριξε» στην έκτη θέση.

Ο Φερνάντο Αλόνσο με Aston Martin αποκλείστηκε στο Q1, με αποτέλεσμα να «σπάσει» το σερί του, καθώς ήταν μέχρι σήμερα ο μοναδικός οδηγός που κατάφερνε να μπει σε κάθε Q3 φέτος.

Πλέον οδηγοί και ομάδες προετοιμάζονται για τον αγώνα σπριντ. Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στο format του σπριντ για το 2023, το σαββατιάτικο σπριντ γίνεται πλέον ένα αυτόνομο χαρακτηριστικό στα τριήμερα των γκραν πρι που περιλαμβάνουν έναν τέτοιο αγώνα, με το αποτέλεσμά του να μην έχει κάποιο αντίκτυπο στη σειρά εκκίνησης για το ίδιο το γκραν πρι. Πριν από τον αγώνα σπριντ, ο οποίος στο Όστιν θα έχει διάρκεια 19 γύρους, θα διεξαχθεί μια πρόσθετη περίοδος δοκιμών που θα κρίνει τη σειρά εκκίνησης του σπριντ και η οποία ονομάζεται "Sprint Shootout".

Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών του γκραν πρι των ΗΠΑ έχει ως εξής:

  1. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) 1:34.723
  2. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren) + 0.130
  3. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 0.139
  4. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari) + 0.222
  5. Τζορτζ Ράσελ (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 0.356
  6. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) + 0.358
  7. Πιέρ Γκασλί (Γαλλία/Alpine) + 0.366
  8. Εστεμπάν Οκόν (Γαλλία/Alpine) + 0.431
  9. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Red Bull) + 0.450
  10. Όσκαρ Πιάστρι (Αυστραλία/McLaren) + 0.744
FORMULA 1 - ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
Ο 19ος αγώνας του πρωταθλήματος, θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, στις 22:00 από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν δύο αγώνες την ίδια μέρα σε ώρες Ελλάδας καθώς το Sprint είναι προγραμματισμένο μετά τα μεσάνυχτα. Αυτός θα είναι ο 75ος αγώνας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Όστιν έχουν διεξαχθεί 10 αγώνες από το 2012 ως και το 2022 και πολυνίκης είναι ο Χάμιλτον με 5 νίκες. Το Grand Prix των Η.Π.Α. για πρώτη φορά στην ιστορία του θα έχει διαμόρφωση αγώνα Sprint. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει μόνο μια περίοδος ελεύθερων δοκιμών, την Παρασκευή  πριν τις κατατακτήριες δοκιμές, που θα καθορίσουν τη σειρά εκκίνησης του αγώνα. Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στο Sprint, έτσι θα έχουμε το Sprint Shootout και μετά τον αγώνα Sprint (01:00) διάρκειας 19 γύρων ή 60 λεπτών. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή το βράδυ (22:00) για την Ελλάδα, καθώς έχουμε 8 ώρες διαφορά από το Όστιν.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα διεξαχθούν για πρώτη φορά παράλληλα με αγώνα Formula 1 και 3 αγώνες F1 Academy, του γυναικείου πρωταθλήματος μονοθεσίων, που θα μεταδοθεί για πρώτη φορά απευθείας στην ελληνική τηλεόραση. Οι 3 αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας από το ΑΝΤ1+ και στην περιγραφή θα είναι η Μαρία Ανδρεάδη με τον Κώστα Λεώνη. Οι αγώνες στο Όστιν είναι οι τελευταίοι της σεζόν και θα αναδείξουν πρωταθλήτρια οδηγό. Φαβορί είναι η Μάρθα Γκαρσία της Prema Racing. 

Στην εκπομπή «Formula 1 Show»,  που ξεκινά στις 21:00μια ώρα πριν την απευθείας μετάδοση του αγώνα από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μαξ Φερστάπεν και μια συνέντευξή του μετά την κατάκτηση του 3ου τίτλου. Στην παρουσίαση της εκπομπής «Formula 1 Show» τον Τάκη Πουρναράκη και τον Πάνο Σεϊτανίδη θα πλαισιώσουν οι Μαρία Θωμά και Κώστας Λεώνης. Στις μεταδόσεις θα βρίσκονται οι Γιώργος Ανανίδας, Κώστας Λεώνης, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης. Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης θα σχολιάζει από τη θέση του οδηγού τις προσπάθειες των συναθλητών του.

FORMULA 1 - 19ο GRAND PRIX - Η.Π.Α. - ΑΝΤ1 - ΑΝΤ1+

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 22:00, το 19ο Grand Prix της Formula 1 έρχεται αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+. Λάβετε θέσεις!

#f1ant1

Instagram: @f1.ant1 

Facebook: @f1.ant1

Twitter: @f1ant1

Την εξέλιξη του Grand Prix, μπορείτε να παρακολουθείτε λεπτό προς λεπτό και στο antenna.gr/f1  με πολλά αποκλειστικά βίντεο με τις πιο σημαντικές στιγμές σε real time και ζωντανό σχολιασμό από το gazzetta.gr, ειδήσεις για τα GP, καθώς και άρθρα με την υπογραφή των Τάκη Πουρναράκη και Πάνου Σεϊτανίδη. Όσοι δεν καταφέρνουν να παρακολουθήσουν live τις συγκλονιστικές αναμετρήσεις των οδηγών Formula 1, Formula 2 και Formula 3, μπορούν να κάνουν εγγραφή στο antennaplus.gr για να δουν on demand όλο το περιεχόμενο, καθώς και συναρπαστικά Grand Prix από την χρυσή ιστορία της F1. Οι συνδρομητές τoυ ANT1+ μπορούν να απολαύσουν τους αγώνες από τον υπολογιστή, το smartphone/tablet και τη Smart TV τους, με ταυτόχρονη θέαση σε δύο συσκευές, χωρίς καμία διακοπή για διαφημίσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή: Ο Μητσοτάκης στην Σύνοδο του Καΐρου για την Ειρήνη

Τσαντάκιας συνελήφθη μετά από 11 χρόνια!

Ισραήλ - Μπάιντεν: “Παρανόηση” η προτροπή για καθυστέρηση στην χερσαία επιχείρηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ