Κοινωνία

29 Νοεμβρίου 2023 18:14 Τελευταία ενημέρωση : 29 Νοεμβρίου 2023 20:22

Εγκαινιάστηκε το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους στου Παπάγου (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Το ιστορικό της δωρεάς απόστρατου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων και της ανέγερσης του μνημείου για τους υπέρ πατρίδος πεσόντες.

Εγκαινιάστηκε το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους στου Παπάγου (εικόνες)
-

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη στο Στρατόπεδο «Στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος» (κεντρικές εγκαταστάσεις ΓΕΣ, Παπάγου) το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους. Το μοναδικό Μνημείο στο οποίο θα είναι χαραγμένα τα ονοματεπώνυμα των 121.692 πεσόντων στους αγώνες του Έθνους.

Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους - Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ»

Όπως σημειώνει ο στρατιωτικός ρεπόρτερ Χρήστος Μαζανίτης, η πρωτοβουλία της κατασκευής του Μνημείου ανήκει στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και υλοποιείται με χρηματοδότηση του αειμνήστου Υποστρατήγου Επί Τιμή Ιάκωβου Τσούνη, ο οποίος με την 05 Φεβρουαρίου 2021 επιστολή του, διέθεσε το ποσό των 500.000 ευρώ για την ανακαίνιση του γραφείου του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν διέθεσε τα χρήματα για την ανακαίνιση του γραφείου του, αλλά πρότεινε προς την κόρη του εκλιπόντος Υποστρατήγου Επί Τιμή Ιάκωβου Τσούνη κ. Αθηνά Τσούνη και εκτελέστρια της διαθήκης, να αλλάξει την δωρεά και να διαθέσει το παραπάνω ποσό για την ανέγερση του Μνημείου των Αθανάτων του Έθνους, το οποίο θα προβάλλει τη διαχρονική συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ελευθερίας, αλλά και θα διατηρεί ανεξίτηλη την μνήμη του εκλιπόντος.

Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους - Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ»

Η κ. Αθηνά Τσούνη στις 11 Απριλίου 2023 κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο γραφείο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, επέδωσε επιστολή με την οποία αποδέχτηκε την πρότασή του για την αλλαγή της δωρεάς.

Στο μνημείο θα καίει σε μόνιμη βάση, φλόγα για την τιμή της μνήμης των πεσόντων. Σημειώνεται επίσης ότι σημαντική χορηγία και συμβολή στον καλλωπισμό του μνημείου παρείχε και ο επιχειρηματικός όμιλος «FHL KIRIAKIDIS GROUP».

Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους - Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ»

Πηγή: Enikos.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Κένυα – πλημμύρες: Εκατόμβη νεκρών από το φαινόμενο Ελ Νίνιο (εικόνες)

Ποινικός Κώδικας: Τέλος στο ακαταδίωκτο των τραπεζιτών

“The 2Night Show”: Καραντινάκης και Κουλίεβα για τη θεατρική τους συνεργασία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ