Κόσμος

10 Δεκεμβρίου 2023 07:46

Γάζα: Νεκροί όμηρος και Ισραηλινοί στρατιώτες

Διάβασέ μου το...

Σε ισραηλινή επιχείρηση έχασε τη ζωή του νεαρός όμηρος. Ο νεότερος απολογισμός για τους Ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Γάζα.

Γάζα: Νεκροί όμηρος και Ισραηλινοί στρατιώτες
-

Ισραηλινός πολίτης 25 ετών, ο οποίος είχε απαχθεί και οδηγηθεί στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, σκοτώθηκε αυτή την εβδομάδα ενώ κρατείτο στον παλαιστινιακό θύλακο, ανακοίνωσαν η κοινότητα όπου ζούσε και οργάνωση των οικογενειών των ομήρων.

«Με βαθιά θλίψη και ραγισμένη καρδιά ανακοινώνουμε τον φόνο του Σαχάρ Μπαρούχ (25 ετών), που είχαν απαγάγει από το σπίτι του οι τρομοκράτες της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου», σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση του κιμπούτς Μπεερί και του Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γιαγιά του και αδελφός του σκοτώθηκαν την ημέρα της επίθεσης.

Προχθές Παρασκευή, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς —οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ— έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που έδειχνε το πτώμα του ομήρου, υποστηρίζοντας πως σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού η οποία απέτυχε.

Γάζα - πόλεμος - Ισραηλινοί όμηροι

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκαρί ανέφερε την ίδια ημέρα πως δυο ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά σε επιχείρηση για την απελευθέρωση ομήρων, στην οποία «δεν διασώσαμε κανέναν όμηρο».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ισραηλινό Τύπο, πιστεύεται πως στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται ακόμη 138 από τους περίπου 240 ομήρους που πήραν Παλαιστίνιοι μαχητές την 7η Οκτωβρίου, όμως ο ισραηλινός στρατός τις τελευταίες ημέρες ανακοίνωσε πως έχει επιβεβαιώσει τους θανάτους των 18 από αυτούς.

Γάζα - πόλεμος - Ισραηλινοί όμηροι

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τους θανάτους πέντε υπαξιωματικών του, διευκρινίζοντας μέσω X (του πρώην Twitter) πως οι τέσσερις έπεσαν σε μάχες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί κατά την επίθεση της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τσαχάλ.

Γάζα - πόλεμος - Ισραηλινοί όμηροι

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο λοχίας Μαόρ Κόεν Άιζενκοτ, 19 ετών. Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, πρόκειται για ανιψιό —γιο της αδελφής— του Γκάντι Άιζενκοτ, άλλοτε αρχηγού του γενικού επιτελείου, σήμερα μέλους της κυβέρνησης πολέμου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο γιος του αρχιλοχίας Γκαλ Μέιρ Άιζενκοτ, 25 ετών, σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας την Πέμπτη. Κηδεύτηκε προχθές Παρασκευή.

Κατά τον επίσημο απολογισμό, οι απώλειες που έχουν υποστεί οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αφότου άρχισαν χερσαίες επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακο είναι 97.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία - Τενεσί: Νεκροί και τραυματίες από ανεμοστρόβιλους (εικόνες)

Γιώργος Σεφέρης: το Νόμπελ Λογοτεχνίας και η απονομή με την θρυλική ομιλία

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ μεταξύ αντιεξουσιαστών - ΜΑΤ (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ