Κόσμος

11 Δεκεμβρίου 2023 16:34

Βρετανία - Κάμερον: Οργή για την συνάντηση του Γιουσάφ με τον Ερντογάν

Διάβασέ μου το...

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας κατηγορεί τον Χούμζα Γιουσάφ πως παραβίασε το πρωτόκολλο και συναντήθηκε με τον Τούρκο χωρίς την παρουσία βρετανού αξιωματούχου.

Βρετανία - Κάμερον: Οργή για την συνάντηση του Γιουσάφ με τον Ερντογάν
-



Οργισμένος ο Κάμερον για την συνάντηση Γιουσάφ – Ερντογάν. Η συνάντηση αυτή έγινε στο περιθώριο της συνόδου για το κλίμα, COP28, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις αρχές του μήνα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο πρωθυπουργός του τοπικού κοινοβουλίου της Σκωτίας είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει εκ των προτέρων για όλες τις διεθνείς επαφές του την Βρετανική κυβέρνηση.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως αξιωματικός του Foreign Office επέλεξε να μην μείνει με τη σκωτσέζικη αντιπροσωπεία καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και γι αυτό έχασε τη συνάντηση.

Σύμφωνα πάντα με τον Χούμζα Γιουσάφ η συνάντηση άλλαξε ώρα την τελευταία στιγμή μετά από πρωτοβουλία του Τούρκου προέδρου ενώ επισημαίνει πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να γίνει παρουσία κάποιου κυβερνητικού αξιωματούχου ή ακόμη και του ίδιου του Λόρδου Κάμερον, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στο Λονδίνο, Ισαάκ Καριπίδη

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Γιουσάφ με τις πράξεις του δυσανασχετεί το Foreign Office, παραβλέπει το πρωτόκολλο και ουσιαστικά παραβιάζει το νόμο.

Με αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Σκωτίας προειδοποιεί ο Κάμερον

Για αυτό και ο Κάμερον στην επιστολή του ξεκαθαρίζει πως την επόμενη φορά που θα ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό θα λάβει σκληρά μέτρα όπως το κλείσιμο των γραφείων της Σκωτίας στις πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλλιθέα: Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη ληστή

Λαμία: Καταγγελία για νέα άγρια επίθεση από σκύλους

Βριλήσσια: Καταστηματάρχης είχε βάλει κρυφές κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ