Πολιτική

29 Ιανουαρίου 2024 14:02

Κασσελάκης στο Πεντάγωνο: Σε θέματα άμυνας θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Αναλυτικά ενημερώθηκε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα τρέχοντα αμυντικά ζητήματα.

Κασσελάκης στο Πεντάγωνο: Σε θέματα άμυνας θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί (εικόνες)
-

Τα εξοπλιστικά προγράμματα, το μισθολογικό των στρατιωτικών και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης και ο πρώην υπουργός ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας. Η ενημέρωση διήρκεσε 45 λεπτά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε στη συνέχεια ιδιαίτερη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, η οποία περιεστράφη γύρω από τα εθνικά θέματα. Η συνάντηση διήρκεσε 40 λεπτά.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε δύο φορές την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την «ειλικρινή» συζήτηση επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι παραγωγικός στα εθνικά θέματα, στην άμυνα της χώρας. «Για μας δεν είναι θέματα επικοινωνίας αλλά θέματα ασφάλειας του Έλληνα και της Ελληνίδας», τόνισε.

Στέφανος Κασσελάκης - Νίκος Δένδιας - Ευάγγελος Αποστολάκης - Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα σχολίασε ότι «βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας μέχρι να φθάσουμε σε συμφωνία για την οποία θα υπάρχει ενημέρωση», όπως διευκρίνισε εν συνεχεία ο κ. Αποστολάκης ενώ επανέλαβαν ότι θέλουν να είναι παραγωγικοί.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δώρισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θυρεό του υπουργείου, σε ανάμνηση της επίσκεψής του όπως είπε. Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου και άλλοι αρμόδιοι επιτελείς.

Στέφανος Κασσελάκης - Νίκος Δένδιας - Ευάγγελος Αποστολάκης - Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ειδήσεις σήμερα:

“Άλλος άνθρωπος”: Η αδερφή του Πολυχρονόπουλου επιβεβαίωσε τους τραπεζικούς λογαρισμούς

Γεωργιάδης: Επί πληρωμή τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ

Στη ΝΔ προσχώρησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ