Καιρός

01 Απριλίου 2024 06:07

Καιρός: Πρωταπριλιά με 30αρια και σκόνη

Διάβασέ μου το...

Εκρηκτικό θα είναι το κοκτέιλ ζέστης και σκόνης τη Δευτέρα. Πού αναμένεται να αγγίξει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία.

-

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αναμένεται τη Δευτέρα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου, όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με μικρές συγκεντρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στα πελάγη τοπικά 6 και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα νησιά και τα παραθαλάσσια τους 25 με 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 , στο Ιόνιο τοπικά 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα δυτικά και βόρεια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 και στα Δωδεκάνησα έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με μικρές συγκεντρώσεις, βαθμιαία η σκόνη θα περιοριστεί στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εκλογές στην Τουρκία – Ερντογάν: Η 31η Μαρτίου δεν είναι το τέλος για μας

Εορτολόγιο - 1η Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ζώνη Σένγκεν: Μερική ένταξη για Βουλγαρία και Ρουμανία



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ