Σινεμά

03 Ιουνίου 2015 13:23

Ο Κλίντ Ίστγουντ κάνει ταινία τον ήρωα «πιλότο του ποταμού Χάντσον»

Text to Speech

Έσωσε 154 ζωές ο πιλότος που προσυδάτωσε αεροσκάφος στον ποταμό της Νέας Υόρκης και ο μεγάλος σκηνοθέτης δεν θα το αφήσει έτσι.

Ο Κλιντ Ίστγουντ θα σκηνοθετήσει μία ταινία για τη ζωή του Τσέσλι "Σάλι" Σάλενμπεργκερ, του πιλότου που έγινε ήρωας για τους Αμερικανούς καθώς κατάφερε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσυδάτωση στα παγωμένα νερά του ποταμού Χάντσον της Νέας Υόρκης σώζοντας τις ζωές και των 154 επιβατών του, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής Warner Bros. Pictures.

Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο χρόνο. Ο τίτλος της ταινίας δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά θα βασίζεται στο βιβλίο "Ύψιστο Καθήκον: Η Αναζήτησή μου Αυτού που Πραγματικά Μετράει", του Σάλενμπεργκερ και του Τζέφρι Ζάσλοου.

Ο Σάλενμπεργκερ, ο οποίος έχει σήμερα συνταξιοδοτηθεί, πραγματοποίησε αναγκαστική προσυδάτωση στον ποταμό Χάντσον στις 15 Ιανουαρίου του 2009.

Το ατύχημα συνέβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου της US Αirways από το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια όταν και οι δύο κινητήρες σταμάτησαν να λειτουργούν έπειτα από πρόσκρουση σε σμήνος πουλιών.

Η Warner Bros. ανακοίνωσε ότι η ταινία "θα πηγαίνει πέρα από το σχεδόν αδύνατο και πολυσυζητημένο επίτευγμα της ασφαλούς προσθαλάσσωσης ενός τζάμπο, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο και προβλήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά, στο παρασκήνιο όπου εξελισσόταν ένα δράμα, το οποίο θα μπορούσε να του έχει στοιχίσει την καριέρα του".

Ο ίδιος ο ηρωικός πιλότος δήλωσε "πολύ χαρούμενος που η ιστορία του βρίσκεται στα χέρια του χαρισματικού κινηματογραφιστή Κλιντ Ίστγουντ και των βετεράνων παραγωγών Έιλιν Στούαρτ και Φρανκ Μάρσαλ. Η ταινία δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο σπίτι από την Warner Bros. Pictures. Αυτή είναι πραγματικά μία dream team".

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO