Quantcast

Συνταγές

19 Απριλίου 2021 23:30

Συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο με πετιμέζι και χυλοπίτες από τον Πέτρο Συρίγο

Διάβασέ μου το...

Πεντανόστιμο και θρεπτικό πιάτο σε χρόνο μηδέν. για Ακολουθήστε την συνταγή για σίγουρη επιτυχία...

Συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο με πετιμέζι και χυλοπίτες από τον Πέτρο Συρίγο

Ο σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό», Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε μια παραδοσιακή συνταγή για κοκκινιστά μπουτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες, λίγο διαφοροποιημένη και πολύ πιο νόστιμη αφού το πετιμέζι, που χρησιμοποίησε της δίνει μια γλυκιά ένταση που θα σας ξετρελάνει!

Συστατικά για τα κοκκινιστά μπουτάκια κοτόπουλο με χυλοπίτες και πετιμέζι

  • 5 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κ.τ.σ τοματοπολτό
  • 1 συσκευασία τομάτα τριμμένη ή κον κασέ
  • 2 κ.τ.σ πετιμέζι
  • 500 ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.τ.σ καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ χυλοπίτες
  • 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο

Εξηγώντας βήμα- βήμα την συνταγή, ο Πέτρος Συρίγος είπε ότι κόβουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο στα δύο. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με βούτυρο γάλακτος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε πολύ καλά τα μπουτάκια κοτόπουλου και από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και μόλις καεί η αλκοόλη ρίχνουμε τον πελτέ, και τον σοτάρουμε για ένα λεπτό, ‘έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα (500γρ.), το πετιμέζι, το ζωμό κότας (κύβος), το νερό, τις δάφνες, την καπνιστή πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι, όταν κοχλάσει χαμηλώνουμε σε μέτρια την ένταση και βράζουμε για 45 λεπτά περίπου, ελέγχουμε αν χρειαστεί νερό. Αν έχει αρκετό υγρό η σάλτσα βράζουμε άλλα 10 λεπτά χωρίς καπάκι, ή μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.

Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες για 2 λεπτά λιγότερο από ότι μας λέει η συσκευασία και υπάρχουν δύο τρόποι.

  • τις λαδώνουμε και βάζουμε τις χυλοπίτες από κάτω στο πιάτο και από πάνω το κοτόπουλο με την σάλτσα ή.
  • τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και όλο το φαγητό της κατσαρόλας σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 200 μέχρι να ρουφήξουν οι χυλοπίτες την σάλτσα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η απάντηση του Chris Σταμούλη στον Δημήτρη Ουγγαρέζο μετά την δημόσια συγγνώμη

“Ηνίοχος”: εντυπωσιακή άσκηση με τη συμμετοχή ξένων μαχητικών (εικόνες)

Πίνατ: η ιστορία του πρώτου πρωθυπουργικού σκύλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ