Τεχνολογία - Επιστήμη

28 Οκτωβρίου 2021 21:46 Τελευταία ενημέρωση : 29 Οκτωβρίου 2021 15:10

Το Facebook άλλαξε όνομα και θα λέγεται Meta (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο κολοσσός των social media προχωρά σε δραστικό “rebrand”, σε μία προσπάθεια να… επουλώσει τις πληγές του.

Το Facebook άλλαξε όνομα και θα λέγεται Meta (βίντεο)
-

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης τη μετονομασία του Facebook σε Meta, σε μία προσπάθεια να... απαγκιστρωθεί από τον αρνητικό αντίκτυπο στην εταιρεία του μετά τα πρόσφατα πλήγματα που δέχθηκε.

«Για να αποτυπώσουμε ποιοι είμαστε και ποιοι φιλοδοξούμε να χτίσουμε, είμαι στην ευτυχή θέση να ανακοινώσω πως από σήμερα, η εταιρείας μας είναι πλέον η Meta», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ, σε ένα βίντεο που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Η μετονομασία της εταιρείας έρχεται έπειτα από τον αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις μία πρώην υπαλλήλου, αλλά και του πρωτοφανούς μπλακ άουτ” που ταρακούνησε τα θεμέλια του κολοσσού των social media.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε αφού την προηγούμενη μιάμιση ώρα ο Ζούκερμπεργκ παρουσίαζε το metaverse, το “μετασύμπαν” που σύμφωνα με τον ίδιο συνιστά το μέλλον του Ίντερνετ, μετά τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, στο οποίο οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση για να αλληλεπιδρούν, να εργάζονται ή να ψυχαγωγούνται μέσω της τεχνολογίας (π.χ. γυαλιά ή κράνη εικονικής και ενισχυμένης πραγματικότητας).

Οι επικριτές του Facebook σχολίασαν ότι η αλλαγή της ονομασίας είναι ένας ελιγμός αντιπερισπασμού, την ώρα που ο κολοσσός πλήττεται από σκάνδαλα και καταγγελίες όσον αφορά την παραπληροφόρηση, το απόρρητο των δεδομένων των χρηστών αλλά και τον σεβασμό στο δικαίωμα του ανταγωνισμού.

Πάντως ο Ζούκερμπεργκ μιλάει για το metaverse εδώ και μερικούς μήνες και έχει ήδη ανακοινώσει επενδύσεις ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά και την πρόσληψη 10.000 εργαζομένων στην Ευρώπη για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέρκελ: Η άφιξη στην Αθήνα και το δείπνο με Μητσοτάκη

Κορονοϊός - Τζανάκης στον ΑΝΤ1: Ανησυχία για τον συνωστισμό στις παρελάσεις

Κυκλώνας “Νέαρχος”: Πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα