Καιρός

23 Ιανουαρίου 2020 17:42

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Αλλάζει το σκηνικό τις επόμενες ημέρες, μετά από την υποχώρηση της παγωνιάς. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Μετά το τσουχτερό κρύο και τον παγετό των τελευταίων ημερών, οι αφρικάνικοι νοτιάδες παίρνουν σιγά-σιγά το πάνω χέρι, αλλάζοντας το σκηνικό του καιρού, φέρνοντας πρόωρα ανοιξιάτικες λιακάδες, αλλά και τοπικές βροχές και άνοδο του υδραργύρου.  

Την Παρασκευή, στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις, που θα πυκνώσουν, με βροχές στο Ιόνιο. Γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός στις υπόλοιπες περιοχές, με πρωινές συννεφιές, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Εύβοια.  

Η θερμοκρασία, σε πτώση και με παγετό το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -4 έως 14 βαθμούς και νοτιότερα από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι στα δυτικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Βοριάδες θα φυσούν στα ανατολικά, με ένταση 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση. 

Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 24/1/2020

Οδηγίες για τους αγρότες

Σύμφωνα με τις οδηγίες ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κερασιά, οι μεγάλες τομές του κλαδεύματος πρέπει σε κάθε περίπτωση, να καλύπτονται με κατάλληλη προστατευτική αλοιφή. Τα χαλκούχα σκευάσματα παρουσιάζουν εξαιρετική προστατευτική δράση βοηθώντας στην αντιμετώπιση μυκητολογικών και βακτηριολογικών προσβολών που μπορεί να μολύνουν τα δέντρα μέσω των τομών του κλαδεύματος. Οι πληγές αποτελούν σημεία εισόδου παθογόνων μικροοργανισμών.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ