Καιρός

31 Δεκεμβρίου 2022 07:08

Καιρός: Παραμονή Πρωτοχρονιάς με ηλιοφάνεια και άνοδο θερμοκρασίας

Διάβασέ μου το...

Ανοιξιάτικη η τελευταία ημέρα του χρόνου. Πού αναμένονται ασθενείς βροχές, πόσο θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και τις πρωινές κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και στα πελάγη σταδιακά βορείων διευθύνσεων 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με 18 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Η ορατότητα το πρωί και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν εταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονταιίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες ενώ ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. Οι  άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Ομίχλες θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 και σταδιακά μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τηνν ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Ομίχλες θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και σταδιακά βορείων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια, περιένουμε τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Πρωτοχρονιά 

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα βόρεια θα φθάσει τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ