Διπλωματία

11 Νοεμβρίου 2016 14:06

Ακύρωσε την ομιλία του στην Πνύκα ο Ομπάμα

Text to Speech

Λίγα 24ωρα προτού προσγειωθεί στην Αθήνα ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοινώθηκε η αλλαγή στο πρόγραμμά του.

Ακύρωσε την ομιλία του στην Πνύκα ο Ομπάμα

Αλλαγές στο πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα προέκυψαν λίγο πριν από την άφιξή του στην Αθήνα και ένα 24ωρο μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία.

Η προγραμματισμένη - να γίνει στην Πνύκα - ομιλία του ακυρώθηκε και προς το παρόν αναζητείται νέος χώρος για το πού αυτή θα διεξαχθεί, με πιθανότερο το Kέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχου.

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότιι η ομιλία Ομπάμα θα γίνει, όμως σε άλλον, καταλληλότερο και πιθανότατα πιό "κλειστό χώρο".

Πριν απο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, θα φτάσουν με ειδική πτήση τα οχήματα που θα τον μεταφέρουν κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συνοδεύεται από εκατοντάδες - ίσως περισσότερους απο 500, σύμφωνα με ορισμέες πληροφορίες - πράκτορες της CIA, πέραν της προσωπικής του ασφάλειας και των αστυνομικών της ΕΛΑΣ. Στα μέτρα για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα θα εμπλακούν περισσότεροι απο 3.000 αστυνομικοί.

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. γίνονται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών της Αστυνομίας και υπαλλήλων της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων όλων των «ειδικοτήτων», οι οποίοι βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου, καθώς και αξιωματούχων της Αμερικανικής πρεσβείας.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα είναι ενεργοποιημένα όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι δρόμοι από τους οποίους θα περνά θα κλείνουν λίγη ώρα προτού περάσει η αυτοκινητοπομπή.

VIDEO