Πρόσωπα

25 Μαΐου 2015 18:43

Ορίστηκε ο νέος Πρόεδρος του ΤΧΣ

Text to Speech

Στη θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Σκλαβούνη, με απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη, τοποθετήθηκε ο Γιώργος Μιχελής. Διαβάστε το βιογραφικό του.

Καθήκοντα προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναλαμβάνει έως την 30η Ιουνίου 2017 ο Γιώργος Μιχελής, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα το μεσημέρι από το ΤΧΣ και αφού ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία αντικατάστασης από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Γιώργος Μιχελής, πρώην δήμαρχος Σκοπέλου, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου στις 30 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία λήγει η θητεία του παραιτηθέντος Προέδρου του Ταμείου, Χρήστου Σκλαβούνη.

Το σχετικό ΦΕΚ με Αριθμό Φύλλου 370 δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2015 στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη, οι αμοιβές της διοίκησης του ΤΧΣ μειώνονται κατά 40% κάτι που αναμένεται να επιφέρει εξοικονόμηση 300.000 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Ποιος είναι ο Γιώργος Μιχελής;

Ο Γεώργιος Μιχελής διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην Bancpost, θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία, Γενικός Διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Chief Operating Officer στην Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος.

Ο κ. Μιχελής έχει διατελέσει Διοικητικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ήταν μέλος σε διοικητικά συμβούλια και εκτελεστικές επιτροπές πολλών χρηματοπιστωτικών και θεσμικών οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, έχει διατελέσει Δήμαρχος Σκοπέλου από το 2011 έως το 2014.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού (Ph.D.) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης των Η.Π.Α. και από το 1978 έως το 1984 δίδασκε οικονομικά σε πανεπιστήμια της Αμερικής.

Ολόκληρη η απόφαση:

 

 

VIDEO