Γενικά

27 Αυγούστου 2015 13:16

Μητσοτάκης: Ο ΠτΔ πρέπει να τηρεί το Σύνταγμα και όχι να κάνει το χατίρι του Τσίπρα

Text to Speech

«Θέλει να αποφύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να συζητήσει παρουσία των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Μητσοτάκης: Ο ΠτΔ πρέπει να τηρεί το Σύνταγμα και όχι να κάνει το χατίρι του Τσίπρα

«Αν ο κ. Τσίπρας μπορούσε να κάνει εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο θα τις είχε κάνει» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλει να αποφύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να συζητήσει παρουσία των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, γιατί δεν ενδιαφέρεται να επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή» πρόσθεσε και συνέχισε: «Άρα, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να δικαιολογήσει την απόφασή του να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και νομίζω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μια υποχρέωση να μην παίξει το παιχνίδι του κ. Τσίπρα. Ξέρω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να τηρεί το Σύνταγμα. Δεν είμαι συνταγματολόγος, αλλά καλά ελληνικά ξέρω και το Σύνταγμα το διαβάζω και το ερμηνεύω σωστά. Αυτό ζητώ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο».

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να λύσει τα δικά του εσωκομματικά προβλήματα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στο ΒΗΜΑ FM προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ευθύνη να συγκαλέσει τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών κι αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να έρθει, ας μην έρθει.

«Η τήρηση του Συντάγματος αποτελεί την πρώτη και την ύψιστη υποχρέωση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να εμφανίζεται ο ΠτΔ ότι κάνει το χατίρι του κ. Τσίπρα» συμπλήρωσε.

«Η Ν.Δ. μπορεί να είναι πρώτη στις εκλογές»

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η ΝΔ, κι αν είναι μπροστά με μια μονάδα, έχει βάσιμες πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα σε αυτές τις εκλογές.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να απευθύνει μια πρόσκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου, και θα ενέτασσα και τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις δυνάμεις, να καθίσουν στο τραπέζι, να καταλήξουν σε μια προγραμματική συμφωνία, η οποία, ως πρώτο στόχο, θα έχει την υλοποίηση του προγράμματος. Να επιχειρήσει να σχηματίσει την ευρύτερη δυνατή κυβέρνηση από τη Βουλή που θα προκύψει. Τα εσωκομματικά της Ν.Δ. θα τα δούμε με ησυχία μετά τις εκλογές. Αυτό, το οποίο προέχει αυτή τη στιγμή, είναι η νίκη της Ν.Δ. κι ο σχηματισμός μιας σταθερής κυβέρνησης μακράς πνοής» υπογράμμισε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν πρέπει να βγει πρώτο κόμμα «γιατί δεν έχει διάθεση να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Κι αν βγει πρώτο κόμμα, σε τρεις μήνες θα ξαναείμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση που είχαμε βρεθεί τον περασμένο Ιούλιο».

Αναφορικά με τις επαναπροσλήψεις το Δημόσιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι «ένα πράγμα που έκανε πολύ καλά αυτή η κυβέρνηση είναι να προσλαμβάνει κόσμο και να διεκπεραιώνει διάφορες υποθέσεις στο Δημόσιο. Εκεί δηλαδή όπου είχε μπει μια τάξη στη διαχείριση του προσωπικού, ξεφύγαμε πάλι και γυρίσαμε σε παλιές πελατειακές λογικές.

"Αρκεί (να δείτε) τις αποσπάσεις που έγιναν στο Υπουργείο Παιδείας και πόσοι άνθρωποι φύγανε από τις τάξεις που είναι απαραίτητοι για να πάνε σε διοικητικές θέσεις, πάρκινγκ, να τους κάνουμε δηλαδή βολικά ρουσφέτια. Αυτά έκανε πάρα πολύ καλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν οι άνθρωποι, οι οποίοι επαναπροσλήφθηκαν, πρέπει να ξαναπολυθούν; Όχι. Δεν γίνεται από ένα σημείο και πέρα οποιοσδήποτε πολίτης να γίνεται «μπαλάκι» με αυτό τον τρόπο" κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO