Πολιτική

14 Ιουλίου 2022 16:53 Τελευταία ενημέρωση : 14 Ιουλίου 2022 20:56

Φυσικό αέριο: Σύσκεψη για τα ενεργειακά στο Μαξίμου

Διάβασέ μου το...

Ενημέρωση του Πρωθυπουργού από τους αρμόδιους Υπουργούς. Το μήνυμα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Φυσικό αέριο: Σύσκεψη για τα ενεργειακά στο Μαξίμου
-

 

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ξεκίνησε στο Μέγαρο Μαξίμου η προγραμματισμένη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου τέθηκαν επί τάπητος οι νέες εξελίξεις με το φυσικό αέριο στην Ευρώπη και η κατάσταση στον ενεργειακό τομέα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε, σήμερα, από την Επιτροπή Διαχείρισης Ενεργειακών Κρίσεων του ΥΠΕΝ, για τα εναλλακτικά σενάρια που έχει επεξεργαστεί η Επιτροπή σε περίπτωση μειωμένης διάθεσης ή και πλήρους διακοπής ρωσικού φυσικού αερίου το φθινόπωρο και τον χειμώνα προς την Ευρώπη προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα παραγωγής, εισαγωγών, εξαγωγών και αποθήκευσης και διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο ευνοϊκή θέση συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία μετείχε και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, έγινε, επίσης, εκτίμηση για την πορεία των διεθνών τιμών καυσίμων και η επίπτωση στις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Ευλογιά των πιθήκων: νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Η Αλεξάνδρα Ρογκάκου ορίστηκε Διοικήτρια

Παπαδόπουλος για Πισπιρίγκου: δύσκολα αντέχει άνθρωπος όσα της έχουν συμβεί


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ