Γενικά

18 Αυγούστου 2017 13:25

Πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό ελεγχτών της ΑΑΔΕ

Text to Speech

Σκηνές τρόμου στο Βόλο. Βγήκαν όπλα για να εμποδίσουν τις έρευνες των ελεγχτών. "Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά", είναι η «απάντηση» της Κατερίνας Παπανάτσιου.

Πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό ελεγχτών της ΑΑΔΕ

Επίθεση με πυροβολισμούς δέχθηκαν οικονομικοί επιθεωρητές οι οποίοι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε κατάστημα επιχειρηματία στην περιοχή της Αγριάς Βόλου. Ο επιχειρηματίας αντέδρασε όταν τους ακτίκρυσε και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-Volos.gr, ο άνδρας συνελήφθη, καθώς μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στην κατοχή του όπλα.

Όπως έγινε γνωστό, οι διευθύνσεις των οικονομικών υπηρεσιών Βόλου και Λάρισας, μετά και το χθεσινό επεισόδιο, ενημέρωσαν το υπουργείο Οικονομίας.

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χθες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και  στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής», δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα. Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν», καταλήγει η υφυπουργός Οικονομικών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO