Γενικά

11 Ιανουαρίου 2019 14:48

Επεισόδια στη διαδήλωση των εκπαιδευτικών

Text to Speech

Ένταση ανάμεσα σε διαμαρτυρόμενους και άνδρες των ΜΑΤ στην Βουλή. "Πυρά" του ΚΚΕ για τυφλή και άγρια επίθεση των αστυνομικών,

Επεισόδια στη διαδήλωση των εκπαιδευτικών

Επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και σε άνδρες των ΜΑΤ σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κατά την Πανελλαδική συγκέντρωση εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα διορισμών.

Οι αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε συμβολική κατάληξη της πρυτανείας. Βασικά αιτήματα είναι οι 30.000 μόνιμοι διορισμοί  και κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου.

Η ένταση σημειώθηκε γύρω στις 14.30 με άνδρες των ΜΑΤ να απωθούν τους εκπαιδευτικούς, κάνοντας χρήση χημικών.

Τα μέλη της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και ταυτόχρονα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Επεισόδια - συλλαλητήριο - ΔΟΕ ΟΛΜΕ

Επεισόδια - συλλαλητήριο - ΔΟΕ ΟΛΜΕ

Επεισόδια - συλλαλητήριο - ΔΟΕ ΟΛΜΕ

Επεισόδια - συλλαλητήριο - ΔΟΕ ΟΛΜΕ

ΚΚΕ: τυφλή και άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ «ΚΚΕ καταδικάζει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της μαζικής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη βουλή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Αποτέλεσμα μάλιστα αυτής της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός».

«Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία» σημειώνει ο Περισσός.

Για το συμβάν διάβημα έκανε στην Υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. 

Επεισόδια - συλλαλητήριο - ΔΟΕ ΟΛΜΕ

Επεισόδια - συλλαλητήριο - ΔΟΕ ΟΛΜΕ

VIDEO