Κοινωνία

25 Ιουνίου 2020 08:06 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιουνίου 2020 21:49

Μητέρα 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα: πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν στο μέλλον (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Συγκλονίζει το δράμα της μονογονεϊκής οικογένειας από τη Ρόδο. Η άνεργη μητέρα αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 τι της είπε η κόρη της μετά τη λιποθυμία.

Μητέρα 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα: πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν στο μέλλον (βίντεο)
-

Συγκίνηση έχει προκαλέσει το δράμα μιας μονογονεϊκής οικογένειας στη Ρόδο, το 9χρονο παιδί της οποίας λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε φούρνο.

Η μητέρα της 9χρονης μαθήτριας, εποχική ξενοδοχοϋπάλληλος, δεν εργάζεται εδώ και μήνες. Γι αυτό και όταν το παιδί ζήτησε κάτι από το φούρνο, όπου βρέθηκε με τη μητέρα της, εκείνη αδυνατούσε να του το αγοράσει.

Η ίδια μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” εξηγώντας πώς τα βγάζει πέρα με μόλις 168 ευρώ το δίμηνο!

“Δεν έχω δουλειά. Η Ρόδος είναι μια νεκρή πόλη. Από εδώ και πέρα πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν, όχι μόνο το δικό μου” τόνισε η γυναίκα, η οποία αποκάλυψε τί της είπε η κόρη της μετά το επεισόδιο: “Έπρεπε να λιποθυμήσω για να γίνει κάτι;”.

“Όταν πληρώνομαι φροντίζω να γεμίζω τα ντουλάπια μου. Κάποια στιγμή όμως αυτά τελειώνουν. Τώρα θα τρώμε πέτρες” πρόσθεσε η μητέρα, η οποία μεγαλώνει μόνη δύο παιδιά.

Σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανφέρει:  «Η λιποθυμία ενός εννιάχρονου κοριτσιού λόγω ελλιπούς σίτισης, κόρης ξενοδοχοϋπαλλήλου που έμεινε άνεργη, γυρίζει τη χώρα μας χρόνια πίσω και φωτίζει με τα πιο σκοτεινά χρώματα αυτό που βιώνουν οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό. Τα 24 δισ. του κ. Μητσοτάκη δεν ξέρουμε που έχουν πάει, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχουν ενισχύσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η πρότασή μας για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης που καλύπτει και τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, είναι πιο αναγκαία από ποτέ».

Τσιπρας - Facebook - 9χρονη

Σε δήλωση της, η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μεταξύ άλλων, αναφέρει «η λιποθυμία της εννιάχρονης κόρης ξενοδοχοϋπαλλήλου που έμεινε άνεργη μαρτυρά με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, κυρίως όμως εκθέτει την κυβέρνηση και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της για τους χειρισμούς της στην αγορά εργασίας και την οικονομία. Το συγκεκριμένο γεγονός καθιστά φανερό, ακόμη και στους πιο φανατικά υπέρμαχους της δήθεν κανονικότητας της ΝΔ, ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης αγνοούν επιδεικτικά τεράστια τμήματα της κοινωνίας, τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και τους οδηγούν στη φτωχοποίηση. Παρά τις επικοινωνιακές φούσκες, τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας αφήνουν εντελώς στον αέρα τους  εποχικούς εργαζόμενους».