Κοινωνία

15 Φεβρουαρίου 2021 07:19 Τελευταία ενημέρωση : 15 Φεβρουαρίου 2021 13:03

“Μήδεια”: Χιονίζει στην Αθήνα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στα λευκά ντύθηκε η Αττική, καθώς χιονίζει από τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τα πρώτα προβλήματα.

“Μήδεια”: Χιονίζει στην Αθήνα (εικόνες)
-

Χιονίζει από τα ξημερώματα της Δευτέρας και στην Αττική, όπου έφτασε η «Μήδεια». Χιόνι πέφτει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στα βόρεια προάστια το έχει «στρώσει» για τα καλά.

Για το λόγο αυτόν θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλη την Αττική.

Σε κάποιες περιοχές σημειώνονται διακοπές ρεύματος, ενώ η κίνηση του Ηλεκτρικού, που από το πρωί είχε διακοπεί από την Ειρήνη και πάνω, αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 9.

Κανονικά και χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας, σε όλο το μήκος της, όπου είχε δημιουργηθεί πρόβλημα το πρωί, λόγω ακινητοποίησης λεωφορείου στην Κηφισιά. Ωστόσο, από την Τροχαία συνιστάται στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, εφόσον είναι απαραίτητο να κινηθούν στην περιοχή, ενώ είναι πιθανόν να χρειαστούν αλυσίδες σε κάθετους δρόμους, μετά το 'Αλσος Συγγρού.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από τη λεωφόρο Κηφισιάς, καθώς νωρίς το πρωί είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

χιόνια - Κηφισίας - Μήδεια

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καπανδριτίου, από το Καπανδρίτι προς Βαρνάβα, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης.

χιόνια - Βόρεια Προάστια - Μήδεια

χιόνια - Βόρεια Προάστια - Μήδεια

χιόνια - Βόρεια Προάστια - Μήδεια

χιόνια - Βόρεια Προάστια

χιόνια - Κηφισίας - Μήδεια

χιόνι - Μήδεια - Μαρούσι

Διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης και στον Υμηττό. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό και στη λεωφόρο Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής.

χιόνι - Μήδεια - Μαρούσι

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση και σε σημεία της Αττικής Οδού, όπως στο κομμάτι μεταξύ Ασπροπύργου - Ελευσίνας, όπου έχει μείνει και μία νταλίκα, στη δεξιά μεριά του δρόμου. Η χιονοθύελλα ωστόσο, είναι το βασικότερο πρόβλημα. Δείτε τη χαρακτηριστική εικόνα που κατέγραψε η κάμερα του ΑΝΤ1 στο σημείο, γύρω στις 9 το πρωί:

Ωστόσο, απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, λόγω της κακοκαιρίας, από τα διόδια της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και από τα διόδια Καλαμακίου στο ρεύμα προς Αθήνα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία. 

Επίσης, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης στην Αττική, διακόπηκε η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης, από το νοσοκομείο 414 έως τον 'Αγιο Πέτρο και στην εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από τον κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής και παρεμβαίνει όπου απαιτείται με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας αλλά και τη διευκόλυνση των πολιτών.

Από νωρίς το πρωί ο κ. Πατούλης πραγματοποίησε αυτοψία σε όλους τους δρόμους που είναι στη διοικητική αρμοδιότητα και ευθύνη της Περιφέρειας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και το αν υπάρχουν δυσκολίες στις μετακινήσεις ενώ ακολούθως μετέβη στο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού στη  Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι.

Περιφέρεια Αττικής - Πολιτική Προστασία

Όπως ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και τον συντονιστή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Σταθόπουλο, η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει στο σύνολο 100 μηχανήματα, χωματουργικά, φορτωτές, γκρέιντερ που είτε επιχειρούν, είτε βρίσκονται σε επιφυλακή, αλλά και αλατιέρες που ρίχνουν συνεχώς αλάτι σε δρόμους που συνεχίζεται η χιονόπτωση. Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια έχει διαθέσει πάνω από 5.000 τόνους αλατιού στους Δήμους της Αττικής για την διαχείριση της κακοκαιρίας.

Περιφέρεια Αττικής - Πολιτική Προστασία

Σε δρόμους που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας η μετακίνηση γίνεται χωρίς προβλήματα, μετά από  συνεχείς παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.  Ο κ. Πατούλης μετέβη και στο τμήμα της Εθνική Οδού το οποίο έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια αν της ζητηθεί είναι έτοιμη να συνδράμει στην προσπάθεια διευκόλυνσης των οδηγών, την ανάδοχο εταιρεία Νέα Οδό, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διάνοιξη της.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης στον ΑΝΤ1 για την κίνηση στους δρόμους

Η εικόνα από την πλατεία της Δροσιάς:

-Δείτε αναλυτικά πού χρειάζονται αλυσίδες (συνεχής ανανέωση)