Τεχνολογία - Επιστήμη

09 Οκτωβρίου 2022 20:18

Σεισμός στον Κορινθιακό: Λέκκας και Τσελέντης δηλώνουν ανήσυχοι μετά τα 5 ρίχτερ (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρουν στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο Ευθύμιος Λέκκας και ο Άκης Τσελέντης. Τι είναι αυτό που τους ανησυχεί και τι αναμένουμε το επόμενο 48ωρο.

Σεισμός στον Κορινθιακό: Λέκκας και Τσελέντης δηλώνουν ανήσυχοι μετά τα 5 ρίχτερ (βίντεο)
-

Για τον σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο που ταρακούνησε τη Φωκίδα και έγινε αισθητός και στην Αττική μίλησαν στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Λέκκας αλλά και ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Τσελέντης. 

Αρχικά ο κ. Λέκκας ανέφερε πως "υπάρχει μία μικρή και υποβαθμισμένη ακολουθία, όμως δεν γνωρίζουμε σίγουρα αν είναι μετασεισμική ακολουθία" ενώ συνέχισε "το πιθανότερο είναι να ήταν ο κύριος σεισμός αυτός των 5 ρίχτερ, όμως διατηρώ μία επιφύλαξη λόγω της σεισμικότητας της περιοχής αυτή."

Όσον αφορά τις "αντοχές" της περιοχής σε σεισμικές δονήσεις τέτοιου μεγέθους ο κ. Λέκκας τόνισε πως "είναι ανθεκτική και σε μεγαλύτερους σεισμούς, όμως όλη η περιοχή βρίσκεται υπό επιτήρηση".

Ενώ και ο κ. Τσελέντης αναφερόμενος στο σεισμό των 5 ρίχτερ είπε πως "είμαι λίγο προβληματισμένος αυτή τη φορά γιατί κανένας μετασεισμός δεν ξεπέρασε τα 2 Ρίχτερ, ενώ με τέτοιας κλίμακας σεισμό θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 3 με 4 ρίχτερ" ενώ συνέχισε λέγοντας πως ανησυχεί για ενεργοποίηση άλλων ρηγμάτων "φοβάμαι την ενεργοποίηση του ρήγματος των Αλκυονίδων καθώς ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα αλλα΄στην Πάτρα στην οποία βρισκόμουν δεν έγινε καθόλου, πράγμα περίεργο".

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε "θα περιμένουμε να δούμε το επόμενο 48ωρο".

Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλιάς Κάρολος: Όσα αλλάζουν στην τελετή στέψης του

Θεοδωρικάκος από Έβρο: Κάνουμε ότι χρειάζεται για να βάλουμε τέλος στην παράνομη μετανάστευση

“Στούντιο με θέα” - Σταϊκούρας: η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση και η μείωση φόρων