Κόσμος

13 Απριλίου 2024 11:31 Τελευταία ενημέρωση : 13 Απριλίου 2024 15:02

Σίδνεϊ: Νεκροί από την επίθεση και μωρό μεταξύ των θυμάτων (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Δραματικός είναι ο απολογισμός από την επίθεση που έγινε σε εμπορικό κέντρο στην Αυστραλία. Μωρό 9 μηνών δέχθηκε μαχαιριά.

Σίδνεϊ: Νεκροί από την επίθεση και μωρό μεταξύ των θυμάτων (εικόνες)
-


Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, δήλωσε στον Τύπο εκπρόσωπος της αστυνομίας ο οποίος δεν απέκλεισε την εκδοχή της "τρομοκρατικής" επίθεσης.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης αρκετοί άνθρωποι, εκ των οποίων οκτώ, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η υπηρεσία των ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε από την αστυνομία και ότι κατά τα φαινόμενα πρόκειται για τον δράστη.

Την ίδια ώρα, πλάνα που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, αποτυπώνουν την επιχείρηση απομάκρυνσης εκατοντάδων ανθρώπων μέσα από το εμπορικό κέντρο όπου έγινε η επίθεση, μεσημεριανή τοπική ώρα.

Σίδνεϊ - Αυστραλία - αστυνομία - εμπορικό κέντρο

Η πολιτειακή αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρκετές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πλήθη ανθρώπων να εγκαταλείπουν το εμπορικό κέντρο, ενώ περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έφταναν στην περιοχή.

Οι αστυνομικές αρχές παρότρυναν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για το περιστατικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Ενδοοικογενειακή βία – Δημογλίδου: Μην χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ΕΛΑΣ τα θύματα

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο σπίτι “ξεσήκωσε” γειτονιά (βίντεο)

Βούλα: Οι προσαγωγές… σταμάτησαν ραντεβού συμπλοκής ανήλικων