Πολιτισμός

03 Οκτωβρίου 2023 06:36

Εορτολόγιο – 3 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Διάβασέ μου το...

Ποιους Αγίους τιμά σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. Ποιοι γιορτάζουν σήμερα. Ποιες διεθνείς και παγκόσμιες ημέρες είναι σήμερα.

Εορτολόγιο – 3 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
-

Σήμερα,Τρίτη 3 Οκτωβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Αυτό σημαίνει ότι, σήμερα γιορτάζουν οι Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ, Ντενίς.

Ανατολή ήλιου: 07:22 - Δύση ήλιου: 19:06

Η Σελήνη 19.1 ημερών

Άγιος Διονύσιος

Ο βίος του Αγίου Διονυσίου

Ο Διονύσιος καταγόταν από την πόλη των Αθηνών. Έζησε και μαρτύρησε τα χρόνια που αυτοκράτορας ήταν ο Δομετιανός. Διακρίθηκε για τη φιλοσοφική του κατάρτιση κα τη βαθιά του καλλιέργεια. Αρχικά ήταν ειδωλολάτρης και μέλος της Βουλής του Αρείου Πάγου. Το κήρυγμα όμως του Αποστόλου Παύλου άγγιξε την παιδευμένη και ευαίσθητη ψυχή του και βαπτίσθηκε. Αργότερα διαδέχθηκε στον επισκοπικό θρόνο των Αθηνών τον ευσεβή Ιερόθεο. Υπήρξε συγγραφέας πλήθους θεολογικών συγγραμμάτων. Επιβραβεύθηκε από το θεό για τη χριστιανική του δράση με το χάρισμα να επιτελεί θαύματα. Περιόδευσε σε πολλά μέρη της Δύσης, όπου κήρυξε τον ευαγγελικό λόγο και ερμήνευσε τις ιερές γραφές. Όταν έφθασε στο Παρίσι συνελήφθη και αργότερα αποκεφαλίσθηκε. Μαζί του μαρτύρησαν και δύο μαθητές του, ο Ρουστικός και ο Ελευθέριος. Ο ηγεμόνας της περιοχής έδωσε εντολή να μη θάψει κανείς τα άγια λείψανα των μαρτύρων, όμως κάποιοι χριστιανοί τα φύλαξαν και όταν δεν υπήρχε πλέον φόβος τα ενταφίασαν με τιμές.

Πηγή: ecclesia.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη

Χάκαρε το λογαριασμό ανήλικης και διακίνησε άσεμνες φωτογραφίες και βίντεο

ΗΠΑ: Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ